Džošua ima šanse da stane rame uz rame sa Alijem i Tajsonom

Džošua: Rame uz rame sa Alijem i Tajsonom

Britanski bokser Entoni Džošua kaže da bi mogao da dostigne visine legendi boksa Majka Tajsona i Muhameda Alija uz jedan uslov.

Džošua smatra da za to mora da pobedi Deonteja Vajldera i Džozefa Parkera.

Britanac bi nokautiranjem spomenute dvojice objedinio sva četiri pojasa u superteškoj kategoriji, a trenutno ima WBA i IBF titule.

Neporažen do sada

Do sada je boksovao protiv Vladimira Klička i bio bolji, a nedavno je savladao i Karlosa Takama. Do sada je neporažen ali ima dvadeset mečeva u profesionalnom boksu.

Džozef Parker je vlasnik WBO pojasa, a Vajlder je WBC šampion i Džošua veruje da bi uzimanje ta dva pojasa bilo put ka istoriji i panteonu najvećih boksera svih vremena.

„Sto posto jer smo uradili nešto opipljivo i vidljivo i imali bismo čime da to dokažemo. Uvek kažem da morate imati čvrst dokaz. Trenutno ugovaramo borbe, kada se to završi, objaviću. Ne volim da pričam ‘ja sam ovo ili ono’ kada nemam ništa. Kada bude bilo dogovora i budem na pravom putu, onda i da je borba recimo za nedelju dana, biću na ivici da svoje ime svrstam uz Muhameda Alija i Majka Tajsona“, rekao je Džošua, a prenosi Dejli mejl.

Svestan svoje snage

Džošua dodaje da je svestan svojih potencijala, ali da ne zna šta budućnost donosi pa će tek videti dokle može da stigne. Tajsonu Fjuriju, koji je prošle nedelje počeo sa treninzima da bi se vratio u formu, Džošua je poželeo sve najbolje i rekao da bi svi voleli da vide borbu njih dvojice.

Lenoks Luis je početkom ovog veka bio nosilac tri pojasa, od tada je priznat i WBO pa bi Džošua mogao da postane jedini bokser do sada koji će istovremeno držati sva četiri pojasa.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: