Pet srpskih prvakinja sveta u kik boksu

Pet zlata za srpske reprezentativke.

Reprezentativke Srbije u kik boksu Valentina Keri, Dijana Dabetić, Saida Bukvić, Teodora Manić i Saška Krstić osvojile su pet zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Srpske predstavnice Saida, Valentina i Dijana na poslednjem finalnom danu nanizale su tri zlatne pobede, a naša reprezentacija je takmičenje završila sa četiri bronzane, dve srebrne i sedam zlatnih medalja, na društvenim mrežama saopštio je Kik boks savez Srbije.

Poslednjeg dana takmičenja prva je do zlata došla Saida Bukvić u lou-kiku do 52 kilograma pobedivši Marokanku Ilham Burakadi sa 3:0.

Saida Bukvić, aktuelna prvakinja Evrope sa prošlogodišnjeg šampoionata u Mariboru, je tako odbranila svetsku titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu i pokrenula novu seriju medalja koju su nastavile Valentina Keri i Dijana Dabetić.

Medalje su ranije osvojile Teodora Manić i Saška Krstić i kompletirale sjajan učinak naših reprezentativaca.

U muškoj konkurenciji ulazak u polufinale ostvarili su Nikola Filipović, Aleksandra Krstić, Aleksandar Konovalov, Nikola Stošić, Miloš Cvjetičanin i Bojan Džepina.

Učešće srpske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti ostavilo je snažan pečat kako u takmičarskom tako i u navijačkom smislu jer ne samo da je Srbija važila za favorita u ringovnim disciplinama, nego su i njeni navijači jedni od najbučnijih i najveselijih u sali.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: