Đoković ima veliku želju da oproštaj bude na „Marakani“

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković izjavio je da ima veliku želju da u rodnom Beogradu, na stadionu „Rajko Mitić“, jednog dana napravi oproštaj od karijere u spektaklu svih poznatih sportista i ličnosti.

Daleko je moj oproštaj, ali odavno razmišljam o nekom sportskom spektaklu koji bih voleo da priredim u Beogradu. Trudio bih se da okupim sve svoje prijatelje iz svih krajeva sveta. Voleo bih da to bude jednog letnjeg dana na ‘Marakani’. Da veliki broj svetskih zvezda dođe i da napravimo nešto za pamćenje. Trenutno nemam vremena da se time bavim, ali biće prilike, nadam se„, rekao je Đoković za Novosti.

On je ranije najavio da će igrati tenis još mnogo godina i da ne namerava da u skorije vreme završi karijeru.

Đoković je naglasio da mu je povreda lakta, zbog koje je završio sezonu u julu, zadavala mnogo više problema nego što jeste.

Cela priča oko mog tenisa i svega što mi se dešavalo je daleko kompleksnija od jedne reči, to jeste bio najveći problem. Lakat je bio u epicentru svih dešavanja, od tih bolova je polazilo i moje povremeno nezadovoljstvo. Nisam uspevao da treniram kako sam hteo. Nisam na terenu mogao da igram punim intenzitetom, servis sam morao da prilagođavam. A to me je sve nerviralo, jer nisam želeo na operaciju ili da pravim pauzu, mislio sam da će sve proći. Ali nije prolazilo, samo je dolazilo do upala, a onda su se problemi pojačavali„.

Prema njegovim rečima, sa nestrpljenjem čeka povratak na teren sa početkom nove sezone, odnosno start 2018. godine.

Prihvatio sam da moram da pauziram, da se odmorim, da napravim određene promene u timu i ponovo krenem ka vrhu. Jedva čekam da zaigram, nedostaje mi reket. ali ne mislim da ću za mesec dana igre sve propušteno da nadoknadim. Idem korak po korak. Verujem da ću biti onaj pravi sredinom sledeće godine, mada se neću žaliti ukoliko uđem u formu i nešto ranije„, zaključio je Đoković.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: