Slovenački biciklista Jan Polanc pobednik je četvrte etape Trke kroz Italiju vožene od Čefalua do podnožja čuvenog vulkana Etna.

Biciklista UAE ekipe ostvario je neverovatnu pobedu, pošto se u begu nalazio od drugog kilometra etape, što znači da je proveo 179 kilometara ispred grupe.

Polanc je na cilj došao 19 sekundi ispred Rusa Ilnura Zakarina, dok je velika grupa predvođena Gerantom Tomasom došla na 29 sekundi iza mladog Slovenca.

Dvadesetpetogodišnjem biciklisti ovo je bio drugi trijumf u karijeri na Điro D’Italiji pošto je prethodno ovde pobedio 2015. godine, takođe na brdskoj etapi koja se vozila od La Specije do vrha Abetone. Tada je na cilj stigao ispred velikih imena Silvijana Šavanela, Alberta Kontadora, Fabija Arua i Ričija Porta.

Bilo je neverovatno, niko nije očikavao da možemo od starta pa do kraja da budemo u begu. Nisam imao veliku prednost pred poslednji uspon, ali uspeo sam, posle 2015. godine da ponovim ovde pobedu je neverovatno. Hvala ekipi, hvala celokupnom timu, jednostavno ne mogu da opišem ovaj osećaj“, rekao je posle trke ushićeno Polanc.

U generalnom plasmanu Luksemburžanin Bob Jungels preuzeo je žutu majicu od Fernanda Gavirije, i ima šest sekundi prednosti u odnosu na vozača Skaj ekipe, Geranta Tomas, dok se na trećem mestu sa deset sekundi zaostatka nalazi biciklista Orike Skot, Adam Jejts.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »