Desilo se ozbiljno sportsko čudo: Irska pobedila Novi Zeland prvi put u 111 godina?!

Trenutak za istoriju dogodio se u Čikagu

Senzacija prve vrste dogodila se u Čikagu gde je ragbi reprezentacija Republike Irske pobedila aktuelnog svetskog prvaka Novi Zeland prvi put u istoriji ovog sporta, a to je, verovali ili ne, punih 111 godina?!

Irci su “trijumf veka” ostvarili rezultatom 40:29 i tako, pored toga što su zabeležili predugo čekanu pobedu, prekinuli su i niz “ol bleksa” od 18 uzastopnih pobeda.

Najzaslužniji za veliko slavlje Iraca bili su Džordi Marfi, Si-Džej Stender, Konor Mari, Simon Zebo i Robi Henšo, ali je i ostatak ekipe dao pun doprinos pobedi koja će zlatnim slovima biti upisana u istoriju irskog ragbija.

Zanimljivo je da je meč igran na stadionu Čikaga, domu bejzbol tima Čikago Kabs, koji je pre samo nekoliko dana napravio sličan podvig kao i Irci u Ragbiju, pošto su osvojili titulu posle 108 godina, nakon trijumfa u seriji sa Klivlendom od 4:3.

– Prošlo je mnogo vremena i istorija je konačno ispisana – rekao je kapiten Iraca Rori Best koji je pobedu posvetio bivšem kapitenu Iraca Entoniju Foliju koji je preminuo prošlog meseca u 42. godini.

Njemu u čast svi igrači Irske su pre početka meča sa Novim Zelandom svojim telima formirali broj osam koji je bio Folijev zaštitni znak.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: