Delfini počeli pripreme – Vaterpolisti juče u Beogradu počinju pripreme za finalni turnir Svetske lige i Svetsko prvenstvo. Pijetlović: Započinjemo stvaranje tima za Tokio

NOVI početak olimpijskog šampiona. Delfini počinju pripreme za letnju sezonu, a time i da polako grade igru i stvaraju tim za Igre 2020. u Tokiju. Izabranici Dejana Savića okupiće se u Beogradu, gde ostaju do 9. juna, kada se sele u Kragujevac. Prvi test je od 20. do 25. juna na finalnom turniru Svetske lige u Rusiji, a vrhunac je od 17. do 29. jula na SP u Budimpešti.

  • Posle Rija, emotivno smo se ispraznili. Sada smo napunili baterije i krećemo iz početka. Odlaskom Gocića i Nikića tim je promenjen, tako da moramo mnogo toga da izgradimo kako bismo bili onakvi kakvi želimo da budemo u Tokiju – ističe centar Duško Pijetlović.

Svestan je trofejni vaterpolista da nemaju previše vremena za pripreme. I ne krije da mu to ove sezone prija.

  • Dobro je što nećemo dugo da treniramo. Ranijih godina radili smo veoma naporno, tako da će nam ovogodišnji treninzi prijati. Ne osećamo pritisak kao ranijih godina, ova takmičenja nisu kvalifikaciona, tako da možemo da ih odigramo mirnije – naglašava Pijetlović.

Bez obzira na to što su osvojili sve, motiva ne nedostaje. „Delfini“ žele da nastave pobedničku seriju.

  • Uvek je lepo igrati za reprezentaciju. To nas inspiriše, a dosadašnji uspesi obavezuju da igramo na najvišem mogućem nivou. Normalno je da uvek idemo na pobede, prva mesta, ali podvlačim, ove godine taj pritisak nije izražen kao ranijih godina. Naročito je bio jak 2014, kada smo na EP u Budimpešti morali da dokažemo da smo zbog samo jedne slabe utakmice bili sedmi na SP u Barseloni – podvlači Pijetlović.

Ostavi komentar

Translate »