Da li će Piksi zameniti Muslina na Mundijalu?

Srbija ide na Mundijal sa novim selektorom: Piksi menja Muslina na klupi?

Buran period je pred Srbijom, koja bi mogla da promeni selektora za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Pred reprezentacijom Srbije je novi buran period nakon što su se Orlovi u finišu kvalifikacija domogli SP u Rusiji.Moguće je  da će da igra sa drugim selektorom na klupi.

Aktuelni selektor je sada na odmoru od mesec dana, dok je Piksi izuzetno zainteresovan za preuzimanje klupe Orlova.

MNOGI ZABRINUTI ZBOG IGARA POD MUSLINOM U POSLEDNJE DVE UTAKMICE

Foto: Tanjug/AP

Mnogi su bili zabrinuti zbog poslednjih igara Srbije protiv Austrije i Gruzije. Naš tim je u prvom meču u Beču potpuno nadigran faktički od rezervnog tima Austrije. U drugom je pred punom Marakanom strepeo protiv Gruzije do samog kraja. Tek je u finišu golom Prijovića Srbija slomila otpor Gruzije i obezedila plasman na Mundijal.

Već tada su se mnogi zapitali kako će naš tim delovati na Svetskom prvenstvu sa ovakvom igrom. Sumnjalo se da bi sistem koji Muslin forsira mogao da uspe, naročito protiv jakih ekipa koje tamo čekaju Orlove.

IGNORISANJE SERGEJA MILINKOVIĆA SAVIĆA TOKOM CELOG CIKLUSA

Foto: Guliver/Giuseppe Bellini/Getty Images, FSS

Jedna od najvećih kritika na račun Muslina vezana je za ignorisanje Sergeja Milinkovića Savića. Iz meseca u mesec javnost u Srbiji je čekala da vidi vezistu Lacija na spisku. On je igrama u Seriji A zaludeo čitavu Evropu, pa se pominjalo da su mnogi velikani spremni da za njega izdvoje i do 80 miliona evra.

Mnoge je dodatno iritiralo i “objašnjenje“ Muslina zašto Sergeja nema na spisku. A očigledno je da i u samom Savezu ima ljudi kojima nije po volji to što Srbija ne koristi jednog od svojih najboljih igrača, a čak nema ni naznaka da će do toga doći i u Rusiji.

PIKSI SPREMAN KAO ZAPETA PUŠKA, VEĆ OKUPLJA TIM

Foto: Marko Todorović

Legendarni reprezentativac Dragan Stojković Piksi se kao trener pokazao u Japanu u Nagoji, a zatim i u Kini kao trener ekipe Gvangžu RF i sada je spreman za novi iskorak u karijeri.

Kako saznajemo, Piksi već okuplja tim koji bi bio uz njega tokom vođenja reprezentacije. Podsetimo da je Piksi dobio nagradu FSS-a kao najbolji trener za 2016. godinu, tako da mnogi imaju simpatije prema njemu kao stručnjaku i viziji fudbala koju ima.

Veruje se da bi Piksi doneo novu energiju i da bi razdrmao ekipu, kojoj bi priključio i Sergeja Milinković Savića i da bi Srbija tada bila mnogo konkurentnija na Mundijalu.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: