Borba se nastavlja i četiri godine od Šumijeve stravične nesreće

BORBA TRAJE  – Prošlo je četiri godine od Šumijeve stravične nesreće, ali se o njegovom stanju i dalje gotovo ništa ne zna

Taj 29. decembar 2013. godine zauvek će svim ljubiteljima sporta biti ispisan crnim slovima. Baš tada je stravičnu nesreću na skijanju doživeo legendarni Mihael Šumaher, od koje se još nije oporavio. Bio je u šestomesečnoj komi, kasnije je pušten na kučno lečenje, ali se o njegovom stanju gotovo ništa ne zna.

Čuveni Nemac, inače sedmostruki šampion Formule 1, nesreću je doživeo u francuskom Meribelu, kada je na skijanju glavom udario u stenu, a život mu je samo spasila kaciga, koju je tada nosio.

Mihael Šumaher

Hitno je operisan u bolnici u Grenoblu, posle čega je završio u šestomesečnoj komi. Oporavak je nastavljen u Lozani, nakon čega je prebačen an kućno lečenje u švajcarski Gland.

I dalje se malo zna

Iako je prošlo pune četiri godine, o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera i dalje se malo zna. Jedine informacije otkriva portparolka porodice Sabine Kem. Pojedini mediji su pokušavali da dođu do ekskluziva, ali je svaki njihov pokušaj bio neuspešan.

Poslednja informacija pojavila se pre godinu dana, kada je Šumijev advokat na suđenju protiv nemačkog časopisa „Bunte“ istakao da slavni sportista ne može da hoda ni da stoji.

Kako vesti o njegovom stanju nije bilo, mnogi mediji su se bavili spekulacijama, pa se tako pojavila informacija da njegova supruga Korina i deca Dina-Mari i Mik priželjkuju medicinsko čudo. Porodica i njegov PR tim odbija da se oglasi, smatrajući kako njegovo zdravlje nije stvar od javnog značaja, dok mediji kao razlog za raspitivanje navode empatiju, ne želju za senzacionalizmom.

Bilo kako bilo, svi sa nestrpljenjem iščekuju da se Mihael izbori sa teškom nesrećom koju je doživeo, a to se poklapa sa njegovim životnim motom „Uvek sam verovao da nikad, ali baš nikad, ne smete odustati i da se treba boriti dokle god postoji šansa“.

Izvor i foto Blic

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: