Boks: Srbin odbranio titulu WBC šampiona!

Uspeo je! Naš bokser Marko Nikolić odbranio je titulu WBC šampiona Mediterana! On je bio bolji od Patrika Boa jednoglasnom odlukom sudija


Nikolić je posle meča imao jaku poruku.

– Odbranio sam titulu u srpskom stilu, svoje čuvam i branim, tuđe ne želim i nemam. Mi nikada i nismo bili osvajači, od postanka do dana današnjeg mi smo uvek isključivo branili naše. Izgarao sam radeći, trenirajući, misleći kada će doći do ovog trenutka, kako ću izdržati sav taj pritisak, da li će moje telo sve to izdržati. Konačno, bajka o vatrogascu i policajcu je završena, ugasio sam taj požar u rukama Francuza, a naša saga koja je trajala od januara sve do sada, dobila je epilog u vidu moje pobede, odbrane ne samo titule već i časti, sportske, srpske – rekao je Nikolić posle meča.

Govorio je i o samom meču.

– Krenuli smo silovito od samog starta, nismo štedeli jedan drugog ni malo. Tempo je bio sve jači, a ja sam vrebao priliku za nokaut. Odlično sam se kretao, Francuz takođe koji se pokazao kao izuzetno nezgodan rival. Kako su runde odmicale, imao sam osećaj da tek dobijam na ubrzanju i snazi, što mi je i pomoglo da meč završim onako kao sam želeo. Taktika je bila da vežem što više razornih udaraca, da ga iscrpim i slomim njegov otpor. On je brz, nepredvidiv i istrajan – objasnio je Nikolić.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: