Boban Marjanović: Potrebno nam je evropsko zlato

Boban Marjanović, u razgovoru sa novinarom portala „Jurohups“, govorio je o visokim – zapravo najvišim – ambicijama Srbije na predstojećem Evrobasketu.

Centar Detroit Pistonsa je odigrao impresivan meč protiv Italije na Akropolis kupu, kada je sakupio 22 poena i osam skokova. Igrači Etorea Mesine faulirali su ga čak devet puta.

„U jednoj utakmici sam se istakao ja, u drugoj će neko drugi. Mi smo takav tim. To zavisi od protivnika, od same utakmice. To je dobro“, rekao je Marjanović.

S obzirom na brojne otkaze u timu Srbije, među kojima je i onaj Nikole Jokića, jasno je da će uloga Marjanovića biti veoma velika. Međutim, kako je sam naglasio, nekadašnji igrač Crvene zvezde sebe vidi kao nekog ko će pomoći saigračima da se istaknu, ko će komplemetirati njihove karakteristike i tako pomoći nacionalnom timu naše zemlje da igra na visokom nivou.

„Ako je neko lider tima, onda je to Bogdan Bogdanović. On je duže u timu. Ja sam tu da pomognem“.

Iako bez velikog broja značajnih igrača – Stefana Markovića, Marka Simonovića, Nikole Jokića, Miloša Teodosića – uz neizvestan doprinos Nemanje Nedovića, Srbija igra jako dobro u pripremnom periodu. Na drugoj strani, Marjanović je u timu nakon šest godina na jednom velikom takmičenju.

„Osećam se dobro u svojoj koži. Nadam se da su se svi navikli na mene“, rekao je uz osmeh.
Srbija je vicešampion sveta iz 2014. godine i osvajač je istog odličja na Olimpijskim igrama 2016. godine. Ali želja je, a u skladu sa tradicijom koju ovaj sport ima u našoj zemlji i neka vrsta obaveze, borba za zlatnu medalju.

„Pokušaćemo da osvojimo zlato. Biće teško, naravno, ali ćemo se truditi jer je to jedino što želimo. Nije lako, ali zlatno nam je potrebno“, zaključio je Marjanović.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: