Ana Ivanović sa decom iz vrtića Pčelica na Novom Beogradu

BEOGRAD – Srpska teniserka Ana Ivanović, dugogodišnji nacionalni ambasador UNICEF-a posetila je danas vrtić „Pčelica“ na Novom Beogradu, družila se sa decom i pomogla im da naprave što bolji novogodišnji crtež.

Radi se o vrtiću koji je u programu inkluzije, u kome postoje razvojne četiri grupe dece sa smetnjama u razvoju, a cilj inkluzije je da se u nekom trenutku priključe redovnom predškolskom programu.

„Ja sam dugo radila kao ambasador za Školu bez nasilja i ovo je prvi put da sam sa decom u vrtiću. Ovo je važan period u životu svakog deteta kada uče da se druže, dele stvari i imaju mogućnost da rade sa vaspitačima koji ih podstiču da se izražavaju kvalitetno i grade svoj put u životu“, rekla je Ivanovićeva Tanjugu.

Ona je dodala da je kao mala obožavala vrtić i da se ovom posetom na kratko vratila u detinjstvo.

„Volela sam da idem u vrtić, išla sam i u jaslice, to je bila moja oaza. Bila sam stidljiva, ali uvek se nađe društvo i mnogo sam volela praznike kada pravimo poklone za mamu, tatu, brata. To je siguno jedan od lepših perioda u životu“, istakla je srpska teniserka.

Pomoćnik direktora za vaspitno-obrazovni rad PU „11. april“ Jelena Trišić Stajić rekla je da su svi presrećni što su domaćini srpskoj teniserki.

„Deca uživaju, Ana je unela osveženje u naš rad. Ovo je radionica u okviru našeg programa „Zajedništvo i snaga“ i deca su oduševljena“, istakla je ona.

Vrtić „Pčelica“, koji je uključen u projekat UNICEF-a za unapređenje kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu, deo je predškolske ustanove „11. april“ koju čini 38 objekata na Novom Beogradu i koju pohađa 8.000 dece.

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: