Aleksa Brđović dobio dozvolu doktora da može da trenira

Sjajni odbojkaš Aleksa Brđović je od maja morao da se odmara, jer mu je na rutinskoj kontroli u Republičkom zavodu za sport i medicinu ustanovljen nepravilan rad srca.

Aleksa Brđović će posle višemesečnog mirovanja početi da trenira. Sjajni odbojkaš je od maja morao da se odmara, jer mu je na rutinskoj kontroli u Republičkom zavodu za sport i medicinu ustanovljen nepravilan rad srca. U međuvremenu nije mogao da pomogne reprezentaciji.

– Pri maksimalnom opterećenju ustanovljeno je da imam aritmiju. To je izazvao virus i doktori su preporučili mirovanje. Slušao sam ih, jer je zdravlje najpreče. Išao sam na redovne kontrole i hvala bogu uvek je sve bilo u redu.Ipak, morao sam da se odmaram – ističe Brđović.

Na poslednjem pregledu poznati kardiolog Milutin Mirić obradovao je tehničara naše selekcije, jer mu je dozvolio da se vrati na teren.

– Teški trenuci su iza mene. Nije bilo lako proteklih meseci, ne želim da pričam šta sam sve propustio. Srećom, reprezentacija je osvojila bronzu na EP. Ali, okrećem se narednim izazovima. Polako počinjem da treniram i da tražim ozbiljan klub. Nikud ne žurim – naglašava Brđović.

Trofejni odbojkaš je poslednje dve sezone igrao za ruski Gasprom Jurgut Surgut. Ove je trebalo da zaigra za turski Arkas, ali je ugovor morao da bude raskinut.

– Turci su bili korektni, čekali su dugo… Ponuda imam, ali, ponavljam, najvažnije je da se dobro pripremim kako bih se maksimalno spreman vratio na teren – kaže Brđović.

PONOVO U PARTIZANU
Sjajni tehničar je u Beogradu i dok ne dobije ozbiljnu ponudu treniraće sa Partizanom, čiji je dres nosio pre pet godina.
– Crno-beli su me licencirali, možda i odigram neku utakmicu u Prvoj ligi. Mnogo sam zahvalan treneru Vladimiru Vasoviću, koji je uvek uz mene – ističe Aleksa Brđović.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: