Bilo je davno, ali nije da se nije događalo da Inter uzme Barseloni centarfora svetske klase.

Vremena su se itekako promenila od 1997. kada je Inter bez ikakvih problema doveo mladu zvezdu Barselone, Ronalda Nazarija da Limu i učinio ga, tada, najskupljim fudbalerom svih vremena.

Danas, skoro 20 godina kasnije, „nerazuri“ pokušavaju da izađu iz finansijske krize i prismotre UEFA, vrate se u vrh tabele Serije A i, eventualno, izbore plasman u Ligu šampiona, dok je Barselona jedan od najuspešnijih i najbogatijih klubova na svetu.

Ali, to ne sprečava nove vlasnike „nerazura“, kinesku „imperiju“ Suning Holding, da ima naizgled utopističke planove.

„Gazzetta dello Sport“ piše da Kinezi, koji su već angažovali (i preplatili) veliki broj svetskih zvezda u Kini, nameravaju da dovedu Luisa Suareza na „Meacu“ i oko njega počnu formiranje novog, „Grande Intera“.

Suning Holding otkupio je deo akcija od predsednika Erika Tohira, koji se i nije naročito pokazao od kada je ambiciozno preuzeo klub od legendarnog Masima Moratija. Kineski biznismeni, navodno, nisu zastupnici postepenog i strpljivog građenja uspeha, već žele probleme da reše novcem (čitaj: mnogo novca), pa su tako na listi želja, pored Suareza, i Džejms Rodrigez iz Real Madrida, kao i Serhio Aguero iz Mančester sitija.

Hajde da vidimo…

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »