Zvezdine misli ka Klužu, čija eliminacija donosi šest miliona evra

Opšti je utisak da je naš šampion posle bledog početka, posebno u Evropi, uspeo da uhvati dobar zalet. – Krstičić se nameće, povratak Nikolića i Petrovića.

Da je Crvena zvezda pružala bar pola onoga što je njena ekipa prikazala u prvoj utakmici sa rumunskim šampionom, ili u duelu sa TSC-om, sve bi danas bilo mnogo drugačije. Sada bismo pričali o Zvezdinom novom pohodu na grupnu fazu Lige šampiona, a ovako, našem prvaku ostaje da se dobro usredsredi na revanš sa Klužom, koji je na programu u četvrtak, i plasira se u grupnu fazu Lige Evrope, gde je čeka nešto više od šest miliona evra!

Ovaj tim ,,crveno-belih”, koji je od starta sezone pretrpeo potpunu transformaciju, gde su zasluženo mesto u prvoj postavi zauzeli Degenek, Kanga i Pavkov, tek ulazi u pravu formu. Ta činjenica posebno može da raduje Dejana Stankovića, koji pred odlazak u Rumuniju ima potpuno jasnu sliku. I o protivniku ali i o svom timu. Utakmica sa Topolskim sportskim klubom, u kojoj je Zvezda lako stigla do pobede, u jednoj otvorenoj igri, gde su šansu dobili neki novi igrači, potvrdila je da se šampion polako budi. Istina, prava je šteta što ekipa nije uhvatila pravu formu protiv Kairata, a posebno protiv Šerifa, ali razlozi za neuspeh u Tiraspolju su višestruke prirode.

Nenad Krstičić je protiv TSC-a odlično igrao bio je i strelac jednog gola, pa će u nekom narednom periodu još češće dobijati šansu.

-Puno mi znači gol koji sam postigao, to je moj prvi pogodak u Zvezdinom dresu u drugom mandatu. Možda je to bio jedan od najlepših golova u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ova važna pobeda, koja podiže elan i samopouzdanje pred revanš sa Klužom, je pre svega plod naše dobre igre. Srećan sam kada na tribinama našeg stadiona vidim toliki broj navijača. Imamo sjajne navijače, ne krije Krstičić, koji je ovog leta stigao iz Grčke.

Osvrćući se na predstojeći revanš sa rumunskim prvakom Zvezdin defanzivac je kazao:

-Definitivno podižemo formu. Delujemo sve bolje iz meča u meč i to svakako ohrabruje sve nas zajedno. Zvezda ima kvalitetnu ekipu, sjajne pojedince. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice. Čvrsto smo na zemlji, očekujem plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Sve drugo bi bilo ravno velikoj senzaciji, naglašava Krstičić.

Mladi Njegoš Petrović je prošle godine češće dobijao šansu. Ove godine tek na kašičicu, ali će svakako trener Stanković ovom mladom igraču, kao i Nikoliću, pred kojima je lepa perspektiva, ubuduće još češće ukazivati priliku. Jer, Zvezda mora da se oslanja na svoju decu a manje na strance, koji danas dominiraju u Zvezdinom timu. Uostalom, zar Milan Pavkov nije bolji od Dionija?

Uspeh u Klužu bi vratio samopouzdanje među igrače, upravi omogućio da rasmišlja o novim pojačanjima, jer do utorka, kada se zatvara evropska fudbalska pijaca, Crvena zvezda planira da dovede nova pojačanja, sa kojima bi u Ligi Evrope mogla da parira ostalim timovima. Jedan od igrača koji bi do kraja prelaznog roka mogao da pojača našeg špampiona svakako je i Duško Tošić…

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: