Zvezdin apel „delijama“: Ne putujte u Istanbul!

Košarkaški klub Crvena zvezda apeluje na sve svoje navijače da zbog događaja u prošlosti, koji su kulminirali ubistvom Marka Ivkovića, ne putuju u Istanbul na evroligašku utakmicu sa Galatasarajem.

Košarkaši Zvezde putuju u četvrtak u Istanbul na utakmicu 2. kola novog izdanja Evrolige, koja se igra u petak u 19 časova u dvorani „Abdi Ipekči“.

„Zbog svega što se događalo u bliskoj prošlosti, napada na naše pristalice u Istanbulu, i na prvom mestu tragičnog ubistva našeg navijača Marka Ivkovića, KK Crvena zvezda mts obaveštava svoje simpatizere da i ovoga puta ne organizuje put u Istanbul za ovu utakmicu, kao i da nema u svom posedu ni jednu kartu za duel u „Abdi Ipekči“ Areni. Takođe, klub ne može bezbednosno da pokrije ovaj meč, i bilo kakav dolazak svojih navijača i njihov boravak u Istanbulu. U vreme velikih tenzija, nakon ranijih dešavanja u Istanbulu prilikom dolaska košarkaša Crvene zvezde, , ali i konstantnih provokacija pojedinaca nakon ubistva Marka Ivkovića, koji se deklarišu kao navijači tog turskog kluba, apelujemo na sve koji su imali nameru da putuju u Tursku, da to ne čine! I ovoga puta, spremni smo na odsustvo naših navijača, i vrlo dragocene podrške sa tribina, znajući da se nikome kome je crveno-bela boja pri srcu, neće dogoditi nešto loše“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Ekspedicija Crvene zvezde kreće ka Istanbulu, na prvo od četiri gostovanja u tom gradu (EFES Anadolu, Fenerbahče, Darušafaka i Galatasaraj) u četvrtak u ranim jutarnjim časovima. Ekipa će trenirati u četvrtak u vreme utakmice, a povratak za Beograd planiran je za subotu u ranim jutarnjim časovima.

(KK Crvena zvezda)

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: