Žarko Paspalj: Samo složno do medalje

Do medalje samo složno – Popularni Palja je kolekcionar mnogih medalja. Još su u sećanju atinske ovacije od pre 22 godine kada se skandiralo: „Uzeo si trofej, Paspalje“

Popularni Palja je osvojio mnoge medalje. Još su u sećanju atinske ovacije od pre 22 godine kada se skandiralo: „Uzeo si trofej, Paspalje“. Zato i prvo pitanje: kako se stiže do odličja?

  • Samo zajedno, drugačije neće moći do medalje. U jednoj dobroj atmosferi i radu. Naša reprezentacija je pokazala da je dostojna mesta koje joj pripada. Ovom prvenstvu treba da se radujemo, jer šaljemo ekipu koja ima visok kvalitet. Uveren sam da će oni to pokazati i na parketu.

* Naš narod, kao i uvek, od košarkaša očekuje medalje.

  • Košarkaši su nas razmazili i uvek se od njih očekuje medalja. Na to nas je navikla bogata tradicija koja seže još od nekih davnih vremena. Tako i ovaj put, od naših momaka se očekuje odličje.

* Kakve su realne šanse da naši „orlovi“ ponovo zakorače na balkon Skupštine grada?

  • Smatram da su velike, jer to je jedna veoma dobra ekipa, iskusnija za godinu dana igranja zajedno. Ovo je jedno idealno takmičenje, jer dolaze ekipe sa sličnim kvalitetom i problematikom. Ali, ne treba biti skroman i reći da ne očekujemo medalju.

* Šta biste savetovali našem treneru i igračima?

  • Naš trener Saša Đorđević svoj posao obavlja veoma dobro i nemam šta tome da dodam. Ponavljam, da su za uspeh najvažniji zajednički rad i dobra atmosfera.

* Da li među sadašnjim reprezentativcima vidite nekog svog naslednika?

  • Nezahvalno je o tome govoriti. Svaki igrač ima neke svoje odlike. Oni su oformljeni igrači i svako je zanimljiv na svoj način. Inače, dok sam bio aktivni igrač nisam se nešto bavio time da li sam ja možda nečiji naslednik.

* Čak 26 naših mladih košarkaša odbilo je poziv za univerzitetsku reprezentaciju.

  • To mi zvuči neverovatno, ali nisam upućen u detalje. Sramota je i reći da je moguć toliki broj otkaza. Ali, valja pronaći suštinu problema i ispraviti ono gde se pogrešilo.

* Šta vam je obeležilo proteklu nedelju mimo sporta?

  • Ništa specijalno, osim ovih velikih vrućina. Želim da se što pre na moru sklonim od njih. Sve ovo ostalo je manje-više u trendu onog kako živimo.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: