VREME JE ZA MEDALJU: Ivana juri zlato u Londonu, kladionice su je proglasile favoritom (FOTO)

Najbolja srpska atletičarka od 20.10 izlazi na teren u pohodu na zlatnu medalju.

Vreme je za prvu medalju Srbije na Svetskom atletskom prvenstvu u Londonu!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović će večeras od 20.10 minuta pokušati da skoči na pobedničko postolje, nadamo se ono rezervisano za osvajače zlate medalje.

Ona je u sredu samo jednim skokom u kvalifikacijama (6.62) obezbedila plasman u finale gde će verovatno morati preko sedam metara da ide ukoliko želi medalju.

  • Za zlatnu medalju će biti potreban skok od 7,15 metara. Takav skok još nismo imali u letnjoj sezoni, ali imali smo u ovoj zimskoj i svi pokazatelji nam govore da je ona ponovo spremna da skače više od sedam metara. Koliko će to zapravo biti zavisi i od okolnosti, vremenskih uslova, konkurencije motivacije svih skakačica. Ivani motivacija nije problem – rekao je Goran Obradović, Ivanin trener, nedavno za Žurnal.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Tijana Bartoleta i Britani Ris su dve najozbiljnije konkurentkinje Ivani za zlato i njih tri će najverovatnije i podeliti medalje.

Što se tiče kladionica – Ivana je favorit! Kvota na Srpkinju iznosi 2.75, dok je na Bartoletu i Ris 3.00. Klišina je sa kvotom 12 prva naredna.

Na borilište će u petak izaći i Mihail Dudaš u desetoboju.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: