Više od 270 strelaca na Internacionalnom prvenstvu Beograda

BEOGRAD – Internacionalno prvenstvo Beograda u streljaštvu, koje se narednog vikenda održava po 41. put okupiće više od 270 strelaca iz 14 zemalja, saopštili su na današnjoj konferenciji za medije organizatori iz Streljačkog saveza Beograda.

Najjaci turnir u streljaštvu u regionu održaće se u hali „BelExpo“ uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

„Organizaciono napredujemo, svake godine unosimo neke novine. Strelac sa najboljim rezultatom puškom dobiće vazdušnu pušku, a naš sponzor „Valter“ će pištoljem nagraditi i najuspešnijeg ovim oružjem“, izjavio je predsednik Streljačkog saveza Beograda Mile Đapić.

Jedan od promotera mitinga, lider na evropskoj listi za vazdušnu pušku, Andrea Arsović istakla je da se uvek raduje decembru i najjačem turniru u regionu..

„Prošle godine sam osvojila srebro i zlato, a cilj mi je da ove godine stignem do dva zlata“, poručila je srpska olimpijka.

Promoteri mitinga su i nade srpskog streljaštva, juniorski reprezentativci pištoljem Lea Aleksić i Branko Mašanović.

Sem strelaca iz Srbije na takmičenju će učestvovati i strelci iz Rusije, Ukrajine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunije, Makedonije i prvi put iz Turske i Saudijske Arabije.

Publika će tokom takmičenja sve moći da prati i na velikim LED ekranima, a najuspešniji strelci će dobiti i novcane nagrade – 500 evra za prvo, 300 za drugo i 200 za treće mesto.

Takmičenje oba dana turnira počinje u 9.15 sati, finala su popodne, a ulaz besplatan.

www.freeimages.com/ Jamie Woods

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: