Vesić: Žene u sportu nepravedno zapostavljene

BEOGRAD – Žene u sportu se nepravedno zapostavljene iako postižu iste, pa čak i bolje rezultate od muškaraca, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

On je poručio da će Grad Beograd učiniti sve da pomogne sve sportiste, ne samo sportiste u popularnim sportovima, već i one koji se bave manje popularnim sportovima.

Vesić je posle sastanka sa vrhunskim sportistkinjama, kome je prisustvovala i zamenica predsednika skupštine Andrea Radulović, rekao da grad pomaže ženski sport, te da smatra da posebno treba podržati žene koje se bave sportom na tako vrhunskom nivou.

„Imamo posebnu obavezu da ih podržimo, jer one imaju manje sponzora, manje su u javnosti, a njihovi uspesi su podjednako vredni, ako ne i vredniji od njihovih kolega“, naglasio je gradski menadžer.

On je danas razgovarao sa Anom Jovović paraolimpijskom plivačicom, Jelenom Jakovljević sportskom penjačicom i Draganom Rajblović alpinistkinjom, o njihovim rezultatima i uspesima , preprekama sa kojima se suočavaju i načinima na koji grad može da im pomogne da se to prevaziđe.

Andrea Radulović poručila je da će Grad kroz Fond za mlade talente pomoći ženama koje se bave vrhunskim sportom.

„Ovo je prilika da osobama koje na najlepši način promovišu naš grad i našu zemlju pomognemo i da vidimo koje su to prepreke sa kojima se suočavaju i da im pomognemo na pravi način“, rekla je ona.

Kako kaže kroz Fond za mlade talente i predstojeći konkurs dogovoreno je da se pomogne „ovim mladim junakinjama da nastave da se bore“.

Sportistkinje su zahvalile na prijemu i podršci, a Dragana Rajblović se zahvalila što su osim sportova koji su podržani u medijima, gradske vlasti podržale i manje atraktivne sportove i pomogne koliko mogu.

Ana Jovović planira da na Svetskom prvenstvu ispliva normu, a za to su joj, kako kaže, potrebna finansijska sredstva.

„Pre toga moram da učestvujem na međunarodnim takmičenjima. Volela bih da odem i u Tokio na olimpijadu“, rekla je ona.

Jelena Jakovljević naglasila je da dolazi iz ne tako popularnog sporta- alpinizma, da u tom sportu nema takmičenja, ali da imaju uspone, ekspedicije, međunarodne skupove.

“ Najveći problem je nabavka opreme koja je dosta skupa“, rekla je ona.

Foto Tanjug/ Video

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: