Vanja Udovičić: Ovo je bila godina rekorda, ali granice mi postavljamo

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da je 2017. godina bila godina rekorda za srpski sport i obećao da će 2018. biti još bolja.

Granice postavljene visoko. Kako je ministar naveo, sa njegove pozicije nezahvalno je isticati bilo koji događaj, ali bi, kaže, u prvi plan ipak istakao sve manifestacije kojima je Srbija bila domaćin, a bilo ih je u ovoj godini 90.

„Svaki od tih događaja je važan jer je naša publika gledala najbolje sportiste, a sa druge strane to je najbolja motivacija za decu da se bave sportom. Ova godina je apsolutno rekordna po broju medalja u odnosu na prošlu koja je isto bila rekordna, sa 37 smo došli na 44“, rekao je Udovičić Tanjugu.

Ako baš mora, izdvojio bi, kaže, svaku medalju koju su osvojili naši juniori i kadeti.

„Te medalje su možda i draže od ostalih, jer od njih očekujemo da nastave stopama slavnih sportista. A ove godine u mlađim kategorijama osvojene su 732 medalje“, naveo je Udovičić.

Upitan šta bi najradije zaboravio iz sportske 2017. kaže da je to svako četvrtfinale koje su naši sportisti izgubili, svaki poraz, svaku utakmicu koja je „odnela medalju sa grudi“.

„Ali, opet, znam da su porazi za sportiste najveći motiv, da se ide na novi trening i dođe do uspeha“, primećuje.

Tako, dodaje, funkcioniše i ministarstvo na čijem je čelu, jer je on čovek iz sistema sporta, sport ga je oblikovao i voli da se takmiči i stalno „igra utakmice“.

„Srbija je zemlja sporta i mladih, oboreni su svi rekordi, broj osvojenih medalja, broj novoizgrađenih infrastruktrunih objekata, započetih i završenih, povećan je broj stipendija, ne kasnimo ni dan sa isplatom, povećan broj stipendija Fonda za mlade talente, veći broj kampova za mlade… Ono što je najvažnije, u ovoj godini smo pobedili sve brojke iz prošle, a uveren sam da ćemo i sledeće imati rekordnu godinu u svakom smislu“.

Udovičić ističe i da uvek može može bolje i dodaje da je i kao igrač uvek smatrao, i kada se osvoji najveće odličje, da je moglo bolje.

„Ima prostora za napredak, nikad nije dovoljno. Granice su tamo gde ih mi postavljamo. Mi smo postavili granice visoko i sa tim visokim brojevima želimo da se takmičimo“, poručio je Udovičić.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: