Uspeh Srbije u američkom fudbalu na Balkan Boulu

Ekipa Srbije u američkom fudbalu osvojila je tri zlatna odličja na Balkan Boulu, nezvaničnom prvenstvu Balkana, koje je održano u Somboru

Najsjajniju medalju i pehar pobednika osvojila je juniorska selekcija Srbije (U19), koja je ubedljivo pobedila vršnjake iz Slovenije sa 48:7.

Srbiju je do trijumfa predvodio kvoterbek Alekse Đokića, koji se jednako iskazao kako igrom trčanjem, tako i pas-igrom, a u poslednjoj četvrtini zamenio ga je mladi kvoterbek Aleksandar Borković, navedeno je u saopštenju organizatora.

Dan ranije odigrani su i fleg fudbal turniri (beskontaktna verzija) na kojima je selekcija Srbije u konkurenciji seniora i pionira (U15) osvojila zlate medalje. U ženskoj konkurenciji najuspešnije su bile gošće iz Slovenije.

Domaćin Balkan Boula 2016, 29. i 30 oktobra, bio je Sombor, gde se okupio više od 160 takmičara i takmičarki iz regiona.

Na dvodnevnom takmičenju učestvovale su reprezentacije Srbije, Slovenije, Hrvatske i Ol star Sever tim Saveza američkog fudbala Vojvodine.

Organizatori takmičenja bili su Srpska asocijacija američkog fudbala i Savez američkog fudbala Vojvodine, u saradnji s upravom Grada Sombora, Sportskim savezom Grada Sombora, KAF Seltik i Sportskim centrom Soko iz Sombora.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: