Trka za najboljeg strelca Super lige nikada nije bila neizvesnija

Pored borbe ekipa u fudbalskoj Super ligi Srbije za titulu šampiona veoma će biti zanimljiva i ona u kojoj će igrači pokušati da se okite laskavim priznanjem za najboljeg strelca tog takmičenja

Završena je polovina prve faze nacionalnog šampionata. Odigrano je 15 kola, a čak šest fudbalera je ove sezone dalo po sedam pogodaka i po tom parametru oni dele prvo mesto na listi strelaca srpske Super lige.

Među njima nalaze se dvojica momaka iz redova lidera na tabeli, Crvene zvezde (Ugo Vieira i Predrag Sikimić), kao i Aleksandar Paločević (Vojvodina), Leonardo (Partizan), Jovan Stojanović (Voždovac), Darko Bjedov (Javor).

NJima za vratom diše napadač niškog Radničkog, Marko Mrkić sa svega jednim pogotkom manje.

Lista strelaca u sezoni 2016/2017 posle 15 odigranih kola:

7 – Vieira, Sikimić (Crvena zvezda), Leonardo (Partizan), Paločević (Vojvodina), Stojanović (Voždovac), Bjedov (Javor)

6 – Mrkić (Radnički)

5 – Božinov (Partizan), Malbašić (Vojvodina), Mladenović (Rad), Jovanović (Borac), Milić (Spartak), Vukanović (Napredak)

4 – Stojanović, Arsić (Radnički), Orlandić (Crvena zvezda), Mudrinski (Spartak), Jovanović, Bojović (Mladost), Alivodić (Novi Pazar), Radović (Radnik), Đurđević (Partizan), Docić (Čukarički), Meleg (Vojvodina)

U poslednjih 10 godina, tačnije od osamostaljenja Srbije, liga nikada nije bila neizvesnija, bar kada je ovaj parametar u pitanju.

Poslednji put kada su igrači morali da dele priznanje za najboljeg strelca bilo je u sezoni 2010/2011, kada su Ivica Iliev (Partizan) i Andrija Kaluđerović (Crvena Zvezda) postigli po 13 pogodaka.

Najviše golova u istoriji nacionalnog prvenstva Srbije u jednoj sezoni dao je Dragan Mrđa (Vojvodina) 22.

Do kraja prvog dela sezone ostalo je još 15 utakmica, posle čega se igraju plej-of i plej-aut u dodatnih sedam rundi.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: