Tri i po miliona karata navijašima za Mundijal

Zatraženo 3,5 miliona karata

Zaključno sa četvrtkom, trebovano je blizu 3,5 miliona ulaznica za utakmice Svetskog prvenstva koje se naredne godine igra u Rusiji.

Samo još devet upražnjenih mesta je ostalo za reprezentacije širom sveta. Neke učestvuju u baražima, neke se bliže kraju kvalifikacija, a za njihove utakmice ima velikog interesovanja.

Prema informacijama koje je obelodanila FIFA, od 14. septembra do 12. oktobra traženo je ukupno 3.496.204 ulaznica.

Od tog broja, najviše su tražili Rusi, a oko 30 odsto su tražili navijači iz ostatka sveta. Nemci, Brazilci, Argentinci, Meksikanci, Kolumbijci, Egipćani, Kinezi i Poljaci su još među deset nacija koje su trebovale najviše karata.

Zanimljivo je da su među tih deset i Amerikanci koji su u međuvremenu porazom od Trinidada i Tobaga ispali iz kvalifikacija za Mundijal.

Tamo gde je traženo više karata nego što ima mesta, dobitnici se izvlače na sreću, a potraživanje karata se nastavlja 16. novembra kada će karte moći da se kupuju u realnom vremenu putem interneta.

Primera radi, za uvodni meč Mundijala traženo je 150.000 ulaznica, a za finale čak 300.000. Mundijal se igra od 14. juna do 15. jula naredne godine.

Žreb prvog decembra kao sigurni učesnici Svetskog prvenstva za sada čekaju Rusija, Srbija, Brazil, Meksiko, Panama, Nemačka, Belgija, Iran, Saudijska Arabija, Španija, Engleska, Nigerija, Južna Koreja, Francuska, Island, Urugvaj, Kolumbija, Argentina, Kostarika, Portugal, Poljska i Japan.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: