Tijana Bošković za „Novosti“ posle zlata na EP: Sada sanjam Japan

Tijana želi da osvoji Tokio

Nemam medalju sa Svetskog prvenstva, jedva čekam šampionat i nadam se da ćemo se i dogodine radovati – rekla je najbolja odvojkašica tek završenog šamponata Evrope

MALO koja odbojkašica može da se pohvali da je bila MVP juniorskog i seniorskog šampionata Evrope. Magičnoj Tijani Bošković to je pošlo za rukom već u 20. godini. Devojka iz Bileće uživa u danima slave, ali je i čvrsto na zemlji, jer je svesna da je nova iskušenja i izazovi tek očekuju.

– Osećam se predivno, fenomenalno. Popeti se na krov Evrope je nešto neverovatno. Fantastično smo odigrale ceo turnir, uz samo dva izgubljena seta. Stvarno sam ponosna na nas. Punih pet meseci smo zajedno, radile smo, borile se i gradile tu medalju koju smo osvojile u nedelju – priča Boškovićeva.

Tijani su oduvek predviđeli veliku karijeru. Zato i ne čudi što je u 20. godini proglašena za najbolju odbojkašicu Evrope…

– Srećna sam što sve ide kako treba. Velika je čast dobiti priznanja za najkorisnijeg igrača turnira pored svih velikih odbojkašica koje su bile na šampionatu Evrope. Ipak, zlato je najveći uspeh. Sada sanjam Japan. Nemam medalju sa Svetskog prvenstva, jedva čekam šampionat i nadam se da ćemo se i dogodine radovati.

Korektorka Srbije ističe da ne zna u čemu je tajna njene dominacije na terenu. A od odgovornosti nikad nije bežala, još kao devojčica navikla je da rešava najkomplikovanije situacije.

– Trudim se da igram najbolje što mogu. Naravno da u tim važnim trenucima dajem sve od sebe i da kao svaka druga igračica odigram najbolje što mogu. Jednostavno, trudim se da u ključnim trenucima budem hrabra.

Tijana podvlači da kruna nije osvojena preko noći, iznenada, već da iza uspeha krije ogroman rad.

– Stvarno smo ovih pet meseci pakleno trenirale, trudile se, radile jedna za drugu i rezultat je došao. Kako posle klupske sezone nismo imale odmor, nije bilo lako izdržati ni psihički, ni fizički. Ali podržavale smo jedna drugu da sve izdržimo.

Pre odlaska na šampionat većina odbojkašica je verovala u zlato.

– Ne znam šta su govorile moje drugarice. Naravno da sam verovala od samog početka, nisam htela samo da pričam, jer ne volim da govorim pre takmičenja, zato što je najvažnije da pokažemo šta znamo.

DVA DANA ODMORA

ODMOR nemate?

– Ima, dva dana. Tokom leta je bilo pet-šest dana… Ali kada se napravi ovakav uspeh, onda ništa ne pada teško, jer su ovi dani najlepši. A uskoro me očekuju obaveze u Ezačibašiju.

HVALA PORODICI

U MOJOJ Bileći bilo je divno. Stižu čestitke, svi su presrećni. Ipak, moja porodica je moja najveća podrška. Beskrajno sam im zahvalna na tome – kaže Tijana.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: