Sudijska komisija: Radnički i Napredak oštećeni

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije navela je da su sudije na utakmicama Mladost – Napredak i Radnički – Partizan pravile greške, ali je naglasila da se više neće oglašavati posle prozivki iz klubova.

„Zbog objektivnog informisanja javnosti, a u skladu sa Sudijskom konfencijom UEFA čiji smo i mi potpisnici, prinuđeni smo da reagujemo i iznesemo činjenično stanje posle najnovijih optužbi i saopštenja FK Radnički iz Niša i FK Napredak“, navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Ova dva kluba su posle poraza od Partizana i Napretka izdala saopštenja u kome su optužili sudije da su ih direktno oštetili.

„Na utakmici Mladost – Napredak sudija je evidentno napravio propuste na štetu FK Napredak u smislu tehničkih i disciplinskih mera. Na utakmici Radnički – Partizan sudija je na samom početku utakmice imao propust u izricanju disciplinske mere (kartona prema igraču Urošu Đurđeviću iz Partizana), kao i pomoćni sudija koji je pogrešno procenio i zaustavio napad domaće ekipe (signalizirao ofsajd)“, navodi se u saopštenju.

Partizan je u Nišu pobedio 3:1, dok je Mladost kod kuće pobedila Napredak 3:2 uz dva dosuđena penala za njih.

„Sudijska komisija se više neće oglašavati i odgovarati na raznorazna saopštenja klubova , ali će nastaviti da prati i donosi adekvatne mere i sankcije u skladu sa propisima“, navodi se u saopštenju.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: