10, April, 2024, Belgrade -The quarter-final match of the Serbian Cup 2023/24 between FK Crvena zvezda and OFK Vrsac was played at the Rajko Mitic stadium. Marko Stamenic, #6 (FK Crvena zvezda), Aleksandar Katai, #10 (FK Crvena zvezda). Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages 10, april, 2024, Beograd - Utakmica cetvrtine finala Kupa Srbije 2023/24 izmedju FK Crvena zvezda i OFK Vrsac odigrana je na stadionu Rajko Mitic. Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages

FК Crvena zvezda nastavlja sa aktivnostima kada je prelazni rok u pitanju, tako da je danas na stadionu „Rajko Mitić“ – Jong Vu Seol potpisao ugovor na tri plus jednu godinu sa našim klubom.

Reč je o reprezentativcu Južne Кoreje koji pokriva poziciju levog beka i koji je zadužio broj 66, dok „šestica“ ide u vlasništvo In Bom Hvanga.

Dobrodošlicu u crveno-beli tabor, Seolu je prvi poželeo sportski direktor Mitar Mrkela.

  • Potpisali smo Seola, fudbalera koji dolazi iz Ulsana i koji ima veliko iskustvo igranja u Azijskoj Ligi šampiona, ali i reprezentaciji Južne Кoreje. Nastupa na poziciji levog beka što je deficitarno mesto i tražili smo igrača njegovih karakteristika. Želeli smo ga i zimus, ali sada se transfer ostvario i veoma smo zadovoljni što ga predstavljamo kao igrača Zvezde. Biće dovoljno vremena da se uigra, putuje u Rusiju na pripreme, pa će tamo imati priliku da se upozna sa zahtevima Vladana Milojevića, kao i sa novim saigračima i mentalitetom kluba. Naša očekivanja su uvek veoma visoka, stremimo ka najvišim ciljevima i zbog toga se na maksimalno ozbiljan način pripremamo za te izazove, dovodimo nove igrače i želimo da budemo jači nego u prethodnoj sezoni. Hvang, koji je takođe iz Južne Кoreje je odigrao odličnu sezonu i postavio primer disciplinovanog i posvećenog igrača koji radi za ekipu, a ujedno ima i individualan kvalitet. Igrači koji su iz Кoreje imaju takve karakteristike i to je takođe jedan od razloga zbog kog smo doveli Seola – rekao je Mrkela.

Pun utisaka po potpisivanju ugovora sa crveno-belima bio je Seol koji je pokazao i da je dobro upućen u Zvezdinu istoriju.

  • Ovo je moj prvi transfer u karijeri i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača, hoću da se pokažem i cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima. Znam dosta o klubu, moj dobar prijatelj je In Bom Hvang i pričali smo već o Zvezdi, istoriji i kulturi koja je ovde. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji i veoma sam uzbuđen što sam ovde. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima i da se upoznamo. Takođe, znam i da je Zvezda 1991. osvojila Ligu šampiona, što je velika stvar. Što se mene tiče, želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali i da igram Ligu šampiona – podvukao je Seol.

Jung Vu Seol je rođen 5. decembra 1998. godine u Ulsanu i standaradan je reprezentativac Južne Кoreje. Pokriva jednako dobro obe bekovske pozicije, a čitavu profesionalnu karijeru je do sad proveo samo u Ulsanu za koji je  odigrao 156 utakmica i postigao osam golova.

Proglašen je za najboljeg mladog igrača lige 2021, godinu dana kasnije je bio deo tima koji je osvojio Azijske igre, da bi se potom našao u idealnom timu šampionata Južne Кoreje.

sport.org.rs/srbijadanas/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »