Srbija je kandidat i za svetsku smotru atletičara posle fenomenalne organizacije Evropskog dvoranskog prvenstva ove godine.

Atletski savez Srbije predstaviće 24. novembra u Monte Karlu svoju kandidaturu za organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2020. godine.

Posle fenomenalne organizacije Evropskog šampionata u martu ove godine, gde su dobili čestitke čelnika Evropske i Svetske atletske federacije i posebno Sebastijana Koua, predsednika IAAF, nema sumnje da je naš savez ozbiljan kandidat za dobijanje organizacije.

Praktično, Beograd i Srbija su kroz organizaciju Evropskog prvenstva imali neku vrstu generalne probe za ovo takmičenje. Pokazali su svima da to može da bude na visokom nivou.

Foto: Telegraf

Dobro je da ASS ima veliku podršku grada Beograda, Države Srbije, Vlade Republike Srbije kao i Ministarstva omladine i sporta. Samim tim će imati dobar vetar u leđa na ovom sastanku u Monte Karlu.

Posle generalne probe 24. novembra, IAAF će 26. doneti odluku o domaćinu ne samo ovog šampionata već i pet ostalih prvenstava.

Protivkandidati naše zemlje su Turska, Poljska i Kina.

Izvor i foto Telegraf

Ostavi komentar

Translate »