SP 2018. u Japanu – Zoran Terzić zadovoljan žrebom

Terzić zadovoljan: Otvoren put do treće faze

Retko kada je žreb za bilo koje takmičenje bio po meri selektora odbojkašica Zorana Terzića, kao ovaj za SP od 29. septembra do 20. oktobra 2018. u Japanu. Sastav grupe D, a potom i ukrštanje u drugoj fazi sa grupom A, govori da je Srpkinjama otvoren put za plasman među šest, a tada je i polufinale nadohvat ruke.

Još ranije se znalo da su evropske prvakinje u grupi D (Hamamacu) sa Brazilom, a juče su im se pridružile Dominikanska Republika, Portoriko, Kazahstan i Kenija. U drugu fazu idu četiri selekcije, a naša grupa se ukršta sa grupom A (Jokohama) u kojoj su: Japan, Holandija, Nemačka, Argentina, Meksiko i Kamerun. U grupi B (Saporo) su: Kina, Italija, Turska, Bugarska, Kuba i Kanada, a u grupi C (Kobe): SAD, Rusija, Azerbejdžan, Koreja, Tajland i Trinidad i Tobago.

– Poprilično dobra grupa. I taj put do treće faze, kada će se šest reprezentacija u dve grupe boriti za polufinale, nije preterano težak. Naravno, svaki kiks na SP može da donese brojne probleme. Imamo realne šanse da se domognemo polufinala – naglasio je u telefonskom razgovoru selektor Zoran Terzić.

Naše dame opet će biti na okupu celo leto, jer ih očekuju i ispiti u Ligi nacija.

– Na to smo odavno navikli. Nije nešto što bi trebalo da predstavlja problem. Uostalom, imaćemo i dosta vremena da se pripremimo za Svetsko prvenstvo – podvukao je Terzić.

Podsetimo u drugu rundu plasiraće se po četiri najbolje selekcije, koje će formirati dve nove grupe. Treću fazu izboriće po tri najbolje selekcije, koje će igrati u dve grupe. Prve dve izboriće polufinale.

BRONZA U JAPANU 2006.

Jedina medalja, bronzana, na svetskim prvenstvima osvojena je 2006. u Japanu. Srpkinje su 2014. u Italiji bile sedme, dok su se zlatu radovale Amerikanke.

PRVO SA DOMINIKANOM

Srpkinje otvaraju Šampionat u Japanu protiv Dominikanske Republike. Potom sledi duel sa Kenijom, pa derbi sa Brazilom, u četvrtom kolu igraju sa Kazahstanom, a u petom sa Kenijom.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: