Splitski Hajduk „rebnut“ novčano zbog skandaloznih povika njegovih navijača, ali i zato što se nije uključio u akciju Hrvatskog saveza za zaštitu sudija. Uradio je nešto sasvim drugačije.

Na fudbalskom Balkanu se ovih dana više priča o majicama, nego o fudbalu!

Fudbalska i košarkaška sekcija Partizana i celo Jugoslovensko sportsko društva Partizan su se osramotili (i ne samo oni, već i organi Superlige i nadležni državni organi), a nešto slično se događa i u Hrvatskoj.

Tamo je pretučen sudija Bruno Marić za šta je osumnjičena grupa pripadnika „navijača“ Hajduka (takozvana Torcida), a na prvoj narednoj utakmici nakon tog napada, na stadionu „Poljud“ se skandiralo „Mariću, Srbine, čakija (nož) ti ne gine“.

Ali, tu nije bio kraj prekršaja Splićana.

Umesto poruke podrške sudiji Mariću (koji je u Splitu, inače, omražen, jer smatraju da je oštetio Hajduk u više utakmice, pogotovo u derbijima protiv Dinama), i majica koja je trebalo da nose, „hajdukovci“ su preduzeli drugi korak, tačnije udarili su kontru Savezu.

Jesu izašli u majicama, ali ne u majicama koje je osmislio Hrvatski fudbalski savez („Pokažimo crveni nasilju“), već u majicama sa ovim natpisom:

„Spot nasilju nad hrvatskim fudbalom“.

Zbog tih majica i svih tih propusta, Hajduk je dobio kaznu od 50.000 kuna (više od 800.000 dinara), što je najteža novčana kazna do sada za splitski klub.

Uz to, Hajduk je dobio je i poslednje upozorenje jer će mu ako se ponovi ovakvo ponašanje biti zatvorena jedna ili više tribina.

Istovremeno, na privremenom stadionu Rijeke na Rujevici besnele su ustaše, koje se kriju pod nazivima „navijači Rijeke“ i „navijači Osijeka“. Oni su zajedno vikali ustaški poklič: „Za dom spremni“, pa su oba kluba kažnejna novčano.

Novčane kazne su smešne – Osijek treba da plati 330.000 dinara, a Rijeka 165.000 dinara.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »