Teniska asocijacija profesionalaca (ATP) i Ženska teniska asocijacija (VTA), krovne organizacije u „belom sportu“, ukinule su ruske i beloruske zastave pored imena igrača i igračica na svojim sajtovima. Potez ATP-a i VTA došao je kao rezultat suspenzije dve zemlje zbog rata u Ukrajini.

Sedmog dana invazije Rusije na Ukrajinu nastavljaju se sankcije i u sportu, a posebno u jednom od najvećih i najpopularnijih na svetu – tenisu.

Nema zastava Rusije ispred Medvedeva i Rubljova

ATP i VTA obrisali su zastave ispred imena teniserki i tenisera, dok na portalu Ženske teniske asocijacije u padajućem meniju ne možete pronaći i selektovati spomenute zemlje.

Igrači poput Danila Medvedeva i Andreja Rubljova, kao i Arine Sabalenke, Anastasije Pavljučenkove i Viktorije Azarenke, deo su dve rang-liste, ali bez ikakvih nacionalnih obeležja.

Podsetimo, teniserkama i teniserima iz Rusije i Belorusije nije zabranjeno takmičenje na međunarodnim turnirima.

„Igrači iz Rusije i Belorusije će nastaviti da se takmiče na međunarodnim teniskim turnirima, ali će morati da igraju pod neutralnim obeležjima, bez zastava i himni, do daljeg obaveštenja“, navodi se u saopštenju.

Prethodno je Međunarodna teniska federacija (ITF) suspendovala je Tenisku federaciju Rusije i Tenisku federaciju Belorusije, a otkazani su i svi turniri na teritoriji Ruske federacije.

 

Ostavi komentar

Translate »