Silađi: Vreme je da rušim lične rekorde

Vreme je za napad na rekorde

Vreme je da srušim lične rekorde, koje sam postavio još dok su se nosila odela. To je novi izazov za mene i ako ostvarim cilj verujem da ću plivati i finala, kaže Čaba Silađi

Čaba Silađi želi da nadmaši sebe! Srpski rekorder je zato odlučio da se posle nekoliko godina priprema i za EP u malim bazenima, koje će se od 13. do 17. decembra održati u Kopenhagenu. Jedan od naših najboljih plivača planira da popravi najbolja vremena na 50 i 100 m prsno.

– Vreme je da srušim lične rekorde, koje sam postavio još dok su se nosila odela. To je novi izazov za mene i ako ostvarim cilj verujem da ću plivati i finala. A onda ni pobedničko postolje nije daleko – ističe Silađi, koji je na EP 2009. u 25-metarskom bazenu u Istanbulu osvojio bronzanu medalju.

Nekadašnji juniorski prvak Evrope je pre nekoliko meseci morao da promeni klub, da se iz Pančeva preseli u Novi Sad.

– Već sam se privikao na Vojvodinu. Sada sa Igorom Beretićem radim od početka sezone i nadam se dobrim rezultatima – kaže Silađi.

Naš šampion je upisao i master studije na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, gde je završio smer biohemijsko inženjerstvo.

– Sada mogu bez problema da studiram i treniram. Sve mi je nadohvat ruke, i stan, i bazen, i fakultet. Siguran sam da ću u roku da završim masters studije. Ranije je bilo mnogo teže, jer nisam živeo u Novom Sadu – podvlači Silađi.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: