Šta tačno znače „porazi koji nisu košarkaški“?

„Bočni vetrovi“ i „nekošarkaški porazi“.

To su, konkretno, razlozi zbog kojih je mladi trener i bivši zlatni reprezentativac Jugoslavije, Vlado Šćepanović, odlučio da iznenada napusti Budućnost i to posle prvog poraza u ABA ligi ove sezone.

Isprva, u izjavi koju je medijima dostavio PR službi KK Budućnosti, sada već bivši trener crnogorskog šampiona naveo je odluku o podnošenju ostavke doneo „vođen sportskim razlozima“.

Nekoliko sati kasnije gostujući na TV Vijesti, Šćepanović je rekao da u poslednje vreme atmosfera u ekipi nije bila košarkaška, i da su „bočni vetrovi“ bili veliki…

Došlo je do toga da je bilo nemoguće raditi“, rekao popularni “Japanac” za TV Vijesti.

On je rekao i da utakmice protiv Karpoš Sokolija i Bajerna nisu izgubljene na „košarkaški način“, ostavivši publici da konstatuje šta to konkretno znači.

„“Nije lako kada se utakmica izgubi na košarkaški način, ali se to brzo prebrodi. Ali, kada se vidi da je u pitanju nešto više od košarke, onda se zapitate da li više ima prostora da se radi. U utakmicama protiv Bajerna i Karpoša, kada sam vidio da sam ja praktično nemoćan i da postoji atmosfera u kojoj se ne daje maksimum, onda je to zabrinjavajuće i tu trener ne može ništa da učini„, objasnio je Šćepanović uz opasku da je u takvom ambijentu ostavka bila logičan izbor.

On je dodao da nije želeo da klub postane talac zbog njega.

„“Očigledno su bili preveliki pritisci na igrače, od ljudi za koje ja i znam. Neke stvari sam saznao prethodnih dana i nije lako. Trener sa tim ne može da se nosi. Video sam na poslednje dve utakmice da je u košarkaškom delu teško bilo šta napraviti. Rešio sam da se povučem i da to ostavim nekom ko će moći da vodi tim bez pritisaka„, rekao je Šćepanović.

On je dodao da nema ništa da zameri predsedniku kluba Draganu Bokanu.

Zahvalan sam upravi. Veliku hrabrost je iskazala Budućnosti na čelu sa Draganom Bokanom pruživši mi priliku da radim. Sigurno da to nije bila laka odluka za njih, dati podršku nekom ko se nije bavio tim poslom do tada. Na kraju krajeva, i sigurno pod nekim pritiskom određenih košarkaških krugova da se tako nešto ne desi. Bila je to njihova velika i hrabra odluka i ja im se na tome zahvaljujem. Učinio sam sve što sam mogao da opravdam njihovo poverenje„, rekao je Šćepanović.

Budućnost ima skor 8-1 i druga je na tabeli ABA lige iza Crvene zvezde (9-0) a ispred grupe ekipa koja ima skor 6-3.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »