Na konstitutivnoj sednici novog Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije ove srede za novog selektora naše muške reprezentacije trebalo bi da bude imenovan Jovica Cvetković.

Sastanak će u našoj kući rukometa na Tošinom bunaru početi u 14 sati, a na samom dnevnom redu ne nalazi se i formalno izbor stratega muške selekcije, ali će se u tački 2 urpavo raspravljati o „orlovima“. Tada će se, prema dnevnom redu, uraditi „analiza stanja u muškoj reprezentaciji, utvrditi ciljevi i preduzeti mere za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj“.

Uz ovo, članovi Upravnog odbora će imenovati predsednika i članove radnih i savetodavnih tela UP, kao i potvrditi Pravilnik o udruživanju i radu Zajednica klubova, te izbor njenog direktora…

Nekadašnji desni bek Crvene zvezde, Metaloplastike i reprezentacije Jugoslavije, Jovica Cvetković je jedan od naših najboljih rukometaša svih vremena. On je od 2006. do 2009. već bio selektor Srbije, sa kojom je 2009. osvojio osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Rođen je 1959. u Beogradu, od klubova je, pored ostalih, vodio Zvezdu, Metalurg, Konstancu, Železničar iz Niša i banjalučki Borac, jedno vreme je bio sportski direktor Crvene zvezde, a obavljao je funkcije i u trenerskim organizacijama Beograda i Srbije.

(Darko Nikolić)

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »