Roterdam: Jovana Preković osvojila bronzu u karateu

Jovana Preković osvojila je bronzanu medalju u kategoirji 61 kg na takmičenju Svetske lige u Roterdamu. Mladoj karatistkinji karate kluba ,,Knjaz,” iz Aranđelovca je ovo nova medalja nakon osvajanja zlatne medalje u Parizu.

Na putu ka bronzanoj medalji Jovana je savladala pet protivnica, ali je od Kinskinje Jin Jiaojan poražena u neobičnom meču.

Sa medaljom iz Pariza... Jovana Preković

Na početku meča povela je kineskinja sa 1:0. Jovana je odmah izjednačila I sa nekoliko uspešnih akcija ostvarila prednost od čak 5:2. Ostalo je 6 sekundi do kraja kada je Kineskinja napala nožnim udarcem koji se mogao suditi kao kontakt ali ipak na insistiranje hrvatskog sudije Beraka dosuđena su tri poena za Kineskinju. Tako se meč završio nerešeno ali zbog prvog postignutog poena pobeda je pripala Kineskinji.

U borbi za bronzu Jovana Preković je savladala Peruanku Aleksandru Grande sa 2:0 i nastavila uspešnu seriju nastupa.

“ Zadovoljna sam rezultatom koji sa postigla u Roterdamu i osvojenom bronzanom medaljom ali ostaje žal za polufinalnim mečom koji sam radila sa Kineskinjom. Vodila sam rezultatom 5:2, a onda sam dozvolila da mi sudije kroje meč za šta sam i sama kriva jer sam im pružila takvu mogućnost. To se neće više dogoditi…“ Izjavila je Jovana Preković nakon osvajanja bronzane medalje

“ Jovana Preković je i tokom ove Svetske lige u Roterdamu pokazala da poseduje vrhunski kvalitet i da je potpuno realno da bude najozbiljniji kandidat za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Ono što se desilo sa Kineskinjom je dobra lekcija da se meč mora voditi do poslednje sekunde ali kako je reč o mladoj takmičarki ovo je samo jedna dobra lekcija i iskustvo. Mnogo je važnije što je Jovana u tom meču napravila 5 čistih poena i to na veoma efektan način. “ rekla je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković i Karate kluba “ Knjaz“ iz Aranđelovca.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: