Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa mora da prevaziđe sve okolnosti u vezi sa teškim putovanjima i gustim rasporedom i da iznad mogućnosti odigra u predstojećoj utakmici protiv Armanija. Zvezda u četvrtak od 19 časova u Beogradskoj areni igra protiv Armanija utakmicu osmog kola Evrolige.

„Kad smo sve ovo izdržali, očekujem da ćemo na večerašnjem treningu biti koncentrisani i dobro se pripremiti za utakmicu. U poslednjih osam dana imali smo pet dana putovanja, postojala je bojazan da će se to odraziti na kvalitet igre, ali verujem da možemo dobro da odigramo. Njihov kvalitet nas obavezuje da prevaziđemo sve okolnosti i da odigramo iznad trenutnih mogućnosti“, rekao je Radonjić.

Crveno-beli imaju skor od tri pobede i četiri poraza, dok Armani ima trijumf više.
Radonjić je rekao da su igrači zdravi i da su uspeli da izdrže sve i „izađu dobri iz teškog ciklusa“.

Zvezda je u neizvesnoj završnici pobedila Bamberg, a upitan da li je bilo neočekivano ostvariti dve pobede na gostovanjima u dosadašnjem toku takmičenja, Radonjić je rekao:

„Igrali smo protiv favorizovanih ekipa, kao što je i Armani sutra favorit, ali mi idemo na pobedu. Ako budu bolji, pružićemo ruku i čestitati. Ja sam realan, dobro je što pobeđujemo i pravimo ovakvu atmosferu, ali je sigurno da će biti i poraza, koji se dešavaju i drugim timovima koji imaju veći kvalitet od nas u Evroligi, koja je najjača u istoriji.“

On je dodao da se ekipa prilagođava novom formatu i da igrači izvlače iz sebe dobre igre. Zvezda je prethodne četiri utakmice u završnicama odigrala na jednu loptu, a upitan da to prokomentariše, Radonjić je rekao da je utisak odličan.

„Došli smo u priliku da igramo takve završnice protiv ekipa koje su na papiru jače od nas. Sinoć smo branili poslednji napad i dobili smo, a šta će biti do kraja sezone, ne znam. U ovakvom ritmu se donese najbolje moguće odluke, nekad uspeš, a nekad ne. Ali mi ne bismo došli dovde da nismo uspešni“, rekao je trener Crvene zvezde.

Govoreći o Armaniju, Radonjić je rekao da je to ekipa koja se s pravom nada visokom plasmanu.

„Neće biti lako, imaju mnogo kvalitetnih igrača. U Evroligi postižu 92 poena po utakmici… Moramo da se spremimo najbolje što možemo, daćemo 100 odsto, a za šta će to biti dovoljno, ne znam. Nadam se da će biti dovoljno za pobedu, verujem u nas“, rekao je Radonjić.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »