PSS – Nesuglasice su otklonjene

Plivački savez Srbije (PSS) saopštio je danas da je otklonio nedoumice s delom reprezentacije, nakon što su oni nezadovoljni komunikacijom s vrhom PSS u javnosti izašli s otvorenim pismom

„U konstruktivnom razgovoru razjašnjene su nejasnoće pomenute u internoj komunikaciji koja je bez namere potpisnika završila u medijima. Pošto ni jednog trenutka posvećenost što boljim sportskim rezultatima i dobrobiti celog plivačkog sporta nije dovođena u pitanje, postignuta je saglasnost o potrebi dodatnog poboljšanja komunikacije svih pojedinaca, tela i organa oko operativno-tehničkih pitanja“, navodi se u saopštenju PSS.

Najbolji srpski plivači prošle uputili su otvoreno pismo PŠ u kojem su istakli veliko nezadovoljstvo komunikacijom sa čelnicima tog sporta.

Između ostalog, plivači navode da se ne razumeju njihove potrebe, da ih čelnici Saveza izbegavaju, a od njih se traže dobri rezultati jer od toga zavise finansije vladajućeg tela srpskog plivanja.

„Zajednički je zaključak da se svi učesnici u sistemu plivanja maksimalno zalažu da, i u materijalno teškim vremenima, srpsko plivanje bude reprezentovano kako je to uvek i bio slučaj – uz maksimalnu posvećenost svih pojedinaca i na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj koje će se održati od 13. do 17 decembra“, dodaje se u saopštenju.

PSS je s ovim saopštenjem izašao posle sastanka na kom su prisustvovali plivači, nacionalni selektor, predsednik Stručnog saveza, direktor Stručne službe i predsednik Saveza.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: