Pravo na optimizam imamo – Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović rekao je da je četvrtfinalna utakmica najopasnija na takmičenjima i da njegova ekipa mora maksimalno da odigra protiv Australije i ocenio da je sa pravom smatraju jednim od najvećih favorita na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u utorak od 16.10 časova protiv Australije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Branilac titule Srbija je kao prvoplasirana ekipa direktno prošla u četvrtfinale, a među osam najboljih plasirala se Australija, koja je u osmini finala pobedila Brazil sa 8:3 (2:2, 2:0, 2:1, 2:0).

U prošlosti su Srbija i Australija igrali tesne utakmce, na Igrama u Londonu i Rio de Žaneiru pa i na Svetskom prvenstvu u Kazanju. Mnogi smatraju da su poslednja tri minuta utakmice na Igrama u Riju opredelile put Srbije do kraja turnira na kome je osvojila zlato.

„Bili smo u teškoj situaciji, nerešeno. Koliko smo biili blizu proslaka nismo bili mnogo dalje od ispadanja. Tada smo prelomili i posle zna se… Koncetracija mora da bude na najvišem nivou, da smatramo da igramo protiv najbolje ekipe na turniru. Četvrtfinale je opasna utakmica. Nema popravnog. Ako ispadneš sve dobro što si uradio do tada pada u vodu, još ako loše kreneš, pitanje je ima li vremena da se izvadiš. Ipak, po dosadašnjim igrama u grupi imamo pravo na optimizam i da sve zavisi od nas“, rekao je Prlainović.

Kako je preneo sajt Vaterpolo saveza Srbije, Prlainović je smiren i dobro raspoložen pred odlučujuće utakmice na Svetskom prvenstvu, a pre duela Australije i Brazila znao je ko će pobediti.

„Australija je ozbiljniji tim od ovakvog Brazila. Domaćin prošlih Olimpijskih igara je mnogo promenio tim. Istina, Australiji je lakše dati gol nego (Slobodanu) Soru, ali, opet, treba doći do gola“, rekao je Prlainović.

Srbija se smatra jednim od najvećih favorita na turniru.

„Godinama je već tako i to smo zaslužili igrama i rezultatima. Malo je opterećenje ali i čast da te drugi smatraju za favorita. Mislim da smo najjači i sada, a videćmo da li ćemo to da opravdamo. Normalno je da nas smatraju favoritima. Nije bilo uzbuđenja, ali obećavam da će ga biti ako stignemo do polufinala“, rekao je Prlainović.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »