Poznati su svi učesnici Mundijala u Rusiji 2018.

Poznati su svi učesnici Svetskog prvenstva u Rusiji 2018.

Ostaje nam još samo da sačekamo žreb, 1. decembra u Moskvi, pa da vidimo sa kim će Srbija odmeriti snage u prvoj fazi Mundijala. Na raspolaganju je 11 gradova, 12 stadiona – devet termina. Lagani trening za predstojeći fudbalski spektakl u Rusiji, odradila je i ekipa RTS-a, pre nekoliko dana u Moskvi.

Crveni trg je ovih dana veliko gradilište, u toku su pripreme za novogodišnje praznike, ali cela Moksva i Rusija se priprema za SP u fudbalu.

Dilema, hoće li Rusija posle Sočija, za tako kratak period uspeti da organizuje još jedno veliko takmičenje, razbijala se na svako koraku. Pripreme za Mundijal su na samom kraju, a najbolji dokaz zauzima centralno mesto u Sportskom kompleksu Lužniki i ponos je Moskve i cele Rusije.

Prijateljskom utakmicom Rusije i Argentine, posle tri godine renoviranja otvoren je stadion Lužniki. Na njemu će početi i završiće se SP u fudbalu.

Sve je na stadionu novo, ugrađena je najsavremenija oprema i proširen kapacitet na 81 hiljadu mesta, samo su kulise zadržale prvobitni izgled iz perioda sovjetskog klasicizma. Iznad njih se izvija krov u koji je ugrađen i aluminijum iz Sevojna. Eto i našeg doprinosa renoviranju za uživanje koje će koštati oko 12 milijardi evra. Svih 12 stadiona su prava remek dela sa povećanim brojem mesta, ali, prosek od 13 hiljada gledalaca na utakmicama ruskog prvenstva ne ohrabruje, pa će se na domaćina svaliti teret isplativosti.

Stručnjaci su saglasni da je ovo jedan od najboljih evropskih fudbalskih stadiona. Potpuno je rekonstruisan sredstvima koja je obezbedio grad Moskva i koštao je 24 milijarde rubalja.

Susret Rusija – Brazil, 23. marta biće poslednja generalna proba. Svi predviđeni sistemi tada će biti u poptunosti u funkciji. Sve će biti podređeno bezbednosti i udobnosti posetilaca svetskog šampionata.

Izvor RTS

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: