Poznati rivali odbojkašima na SP 2018

Rivali „orlovima“ su još: Australija, Tunis i Kamerun. Pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane selekcije izboriće treću fazu u Torinu.

Naši najbolji odbojkaši na SP od 10. do 30. septembra 2018. u Italiji i Bugarskoj startuju iz Barija. „Orlove“ je na žrebu u Firenci legendarni Italijan Samjuele Papi poslao u grupu C sa: SAD, Rusijom, Australijom, Tunisom i Kamerunom.

Mogla je grupa da bude lakša, ali i daleko teža. Jasno je da naše asove očekuju spektakularni dueli sa evropskim prvacima Rusima, kao i sa Amerikancima, ali su i veliki favoriti u duelima sa Australijom, Tunisom i Kamerunom.

U grupi A (Rim, Firenca) su Italija, Argentina, Japan, Belgija, Slovenija, Dominikanska Republika. U grupi B (Ruse) su: Brazil, Kanada, Francuska, Egipat, Kina, Holandija, a u grupi D (Varna) su: Bugarska, Poljska, Iran, Kuba, Finska, Portoriko.

U drugoj fazi, u kojoj se prenose bodovi iz prve, formiraće se četiri grupe sa četiri selekcije, a utakmice će se igrati u Bolonji, Sofiji, Milanu i Varni.

Pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane ekipe izboriće treću fazu u Torinu, gde će žrebom biti određene dve grupe sa po tri selekcije. Igraće se po jednostrukom bod sistemu, a u polufinalu će se plasirati dve prvoplasirane ekipe.

Titulu prvaka sveta brani Poljska, dok je Srbije na šampionatu 2014. u Poljskoj bila deveta.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: