Počinje borba za Olimpijske igre

Naši strelci na Svetskom kupu u Nju Delhiju na najbolji način najavili novu sezonu. Od sledeće godine se dele kvote za Olimpijske igre 2020.

Dva zlata i dva Kristalna globusa, srebro i bronza sa finala Svetskog kupa u Nju Delhiju, najbolja zavesa na međunarodna takmičenja u ovoj sezoni, ali i uvertira za narednu, u kojoj naše strelce očekuju mnogobrojni izazovi.

Međunarodnu 2018. otvoriće EP vazdušnim oružjem u Đeru, a istovremeno počinje i novi olimpijski ciklus, jer se dele kvote za Igre u Tokiju 2020. Prvo u nizu kvalifikacionih takmičenja biće SP u Čangvonu, a od 2019. kvote će se „juriti“ i na svetskim kupovima i kontinentalnim prvenstvima.

– Prioriteti mnogih strelaca se menjaju, jer dve discipline za muškarce, MK slobodnog izbora i gađanje MK puškom iz ležećeg stava, više neće biti u olimpijskom programu. Zato očekujem podizanje nivoa rezultata u gađanju vazdušnim pištoljem, jer mnogi strelci pištoljem se sada okreću samo ovoj disciplini. Isto važi i za trostav MK, verujem da će svi sada više pažnje posvetiti stojećem stavu, koji može da donese prevagu u borbama za finala i medalje – istakao je sportski direktor SSS na dočeku naših strelca iz Nju Delhija.

Damir Mikec nije odbranio zlato i Veliki kristalni globus osvojen vazdušnim na prošlogodišnjem finalu SK, ali se okitio najsjajnijim odličjem MK pištoljem.

– Žao mi je što MK pištolj slobodnog izbora više neće biti u olimpijskom programu, ali s druge strane sam srećan i ponosan na to što je poslednje zlato sa velikih takmičenja u ovoj disciplini stiglo u Srbiju. Naša zemlja je u vrhu svetskog streljaštva, pokazali smo to i u Nju Delhiju, pa smo na neki način i zaslužili da završimo eru jedne discipline. To nije samo moje, već i mišljenje mojih rivala – rekao je Mikec.

MEDALjE I GLOBUSI

Naši asovi su osvojili četiri medalje na SK. Andrea Arsović i Damir Mikec zlato i Kristalni globus, Andrea i Milutin Stefanović srebro u miksu, a Zorana Arunović bronzu. Imamo i dvv četvrta mesta Mikeca i Stefanovića, Dimitrije Grgić ima dva peta mesta, a peti je bio i Stevan Pletikosić. Uz strelce je bio trener Dragan Donević.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: