Paolo Ðerati, italijanski skaut: „Zvezda može da pobedi Milan!“

„Klub iz Beograda ima mogućnost da dovede Milan u vrlo neugodnu situaciju kroz dvomeč, ne bih se iznenadio ako bi prošli u osminu finala“, izjavio je italijanski skaut Paolo Đerati

Prolazak Milana u osminu finala Lige Evrope nije toliko očigledan kako su neki pomislili posle žreba, i uopšte me ne bi iznenadilo da Crvena zvezda prođe dalje, izjavio je italijanski skaut Paolo Đerati.

„Crvena zvezda ima potencijal i mogućnost da dovede Milan u vrlo neugodnu situaciju kroz dvomeč. Ne bih se iznenadio ako bi prošao tim iz Beograda“, izjavio je Đerati za Tutomerkato.

On je vrlo pohvalno govorio o Zvezdinom treneru Dejanu Stankoviću.

„Uspeo je da u Crvenu zvezdu implementira evropski mentalitet. Poseban akcenat je stavio na brzu tranziciju. Veoma je fleksibilan, menjao je tokom jeseni formaciju, igrao sa tri ili četiri igrača u defanzivnoj liniji. Po mom mišljenju, moći će da se vrati u Italiju kao trener nakon što je Crvenoj zvezdi vrato staru slavu“, rekao je Đerati.

Poseban izaziov zar rosonere biće prvi duel na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu, zakazan za 18. februar.

„Zvezdin stadion je mitski. Sa navijačima postaje nešto jedinstveno. Predstavlja veliku prednost za igrače Crvene zvezde i nadam se da će se situacija sa virusom korona stabilizovati i da će navijači imati priliku da bidu na tribinama“, rekao je Đerati.

On se osvrnuo i na Zvezdine mlade fudbalere istakavši da predstavljaju značajan kapital šampiona Srbije.

„Kroz istoriju smo naučili da je Zveda rasadnik šampiona. Iz poslednje generacije bih istakao Radulovića, veznog fudbalera rođenog 2002. godine ofanzivnih karakteristika.Čak i Nikolić iz generacije 1999. ima velike izglede da promeni sredinu, a još jedan zanimljiv igrač iz te klase je Petrović, centralni vezni fudbaler koji je odličan u kreiranju napada, ali i defanzivi. Po njihovom odlasku, u prvi plan će izbiti Gavrić, fudbaler koji može da igra na oba krila, sjajnih ofanzivnih karakteristika i tehničkih kvaliteta. Na kraju bih istakao Erakovića, štopera koji je vrlo dobar u markaciji“, zaključio je italijanski skaut.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: