Orlovima pet medalja

U  Beogradu rekordnim brojem učesnika završeno deveto izdanje Evropskog kupa „Srbija open”

Pravi praznik džudoa u srpskoj prestonici, ukratko bi bio opis devetog izdanja Evropskog džudo kupa „Srbija open“. Reprezentacija Srbije u riznicu je dodala još jedno srebro i dve bronze, posle zlata Andree Stojadinov (do 48 kg) i srebrnog odličja Strahinje Bunčića (do 66 kg) prvog takmičarskog dana u Sportskom centru „Šumice”.

Osvajači medalja

Seniori do 81 kg: 1. Benjamin Munih (Nemačka), 2. Abaz Azizov (Rusija), 3. Nik Kelij (Holandija) i Jasper Smink (Holandija), do 90 kg: 1. David Tekić (Nemačka), 2. Dmitri Gerasimenko (Srbija), 3. Entoni Lanjes (Francuska) i Bas van Empelen (Holandija), do 100 kg: 1. Nijaz Bilalov (Rusija), 2. Nijaz Ilijasov (Rusija), 3. Maksimilijan Hegender (Austrija) i Ferdinand Ansah (Holandija), preko 100 kg: 1. Temerlan Bušajev (Rusija), 2. Vito Dragić (Slovenija), 3. Žarko Ćulum (Srbija) i Nikola Jeremić (Srbija).

Seniorke do 70 kg: 1. Ekatarina Tokareva (Rusija), 2. Aleksandra Samardžić (BiH), 3. Alis Renod Roj (Kanada) i Maja Tojer (Francuska), do 78 kg: 1. Antonina Šmeleva (Rusija), 2. Evelin Salanki (Mađarska), 3. Melora Roseta (Italija) i Karla Prodan (Hrvatska), preko 78 kg: 1. Ivana Šutalo (Hrvatska), 2. Mercedes Segetvari (Mađarska), 3. Kiti Nagi (Mađarska) i Emese Karpati (Mađarska).

Dmitri Gerasimenko u konkurenciji do 90 kilograma okitio se srebrnim odličjem, dok su superteškaši (preko 100 kg) Žarko Ćulum i Nikola Jeremićosvojili bronzane medalje.

Posle poduže pauze, naš olimpijac iz Londona (2012), Rus sa srpskim pasošnjem, Dmitri Gerasimenko, vratio se na najbolji mogući način osvajanjem medalje pred domaćom publikom u „Šumicama”.

Ovo je odličan rezultat, imajući u vidu da sam u prethodnom periodu imao određeni deo pauze. Želeo bih da se zahvalim svima koji su navijali za mene u „Šumicama”. Sada nastavljam dalje a u prvom planu je domaći takmičarski program, pre svega Superliga Srbije. Ujedno, moj klub Crvena zvezda već tri godine učestvuje u Ligi šampiona a ove godine smo i domaćini u Beogradu. Upravo to takmičenje je za mene prioritet – istakao je Dmitri Gerasimenko.

Nikola Jeremić bio je ubedljiv u meču za bronzano odličje protiv Rusa MuseTumenova.

Drago mi je da sam uspeo da se i ove godine okitim medaljom, naročito jer je sada mnogo više učesnika. Tumenov me je pre samo dva meseca pobedio a sada sam uspeo da nađem rešenje za njega, što je rezultat velikog rada u minulom periodu. Pohvalio bih i organizaciju takmičenja, jer smo još jednom dokazali da smo u samom vrhu – istakao je Nikola Jeremić.

Tekić naše gore list

David Tekić (do 90 kg), trofejni mladi džudista naše gore list, nije krio oduševljenje posle osvajanja zlata na takmičenju koje je okupilo rekordan broj učesnika.

Sve čestitke organizatorima, takmičenje je zaista bilo na svetskom nivou. Još mi je draže jer sam trijumfovao pred sunarodnicima. Ipak, nisam očekivao, jer sam tek zalečio povredu. Ovo je ujedno i prvo takmičenje od kada sam završio sa juniorskom konkurencijom i odličan uvod za mesto u reprezentaciji pred Prvenstvo Evrope do 23 godine – istakao je David Tekić.

Žarko Ćulum, trofejni srpski džudista, još jednom je pokazao kvalitet, ovoga puta u seniorskoj konkurenciji.

– Ove godine je konkurencija bila zaista paklena. Odziv takmičara je bio dobar, kvalitet takođe. Zadovoljan sam rezultatom, mada bih bio još srećniji da sam ušao u finale. Ipak, dao sam sve od sebe i mislim da nemam za čim da žalim – rekao je Žarko Ćulum.

Ukupan učinak reprezentacije Srbije posle dva takmičarska dana Evropskog džudo kupa „Srbija opena“ je zlato, dva srebra i dve bronze.

Rezultati su jako dobri. Svi su dali maksimum. Čestitao bih osvajačima medalja. Bronzane medalje Žarka Ćuluma i Nikole Jeremića došle su kao šlag na tortu, kao i finale Gerasimenka. Još jednom bih istakao da je Andrea Stojadinov bila odlična. Sa svakog takmičenja nas obraduje. Pokazala je da je dobra i u seniorskoj konkurenciji, iako je još kadetkinja. U njenoj kategoriji je bilo dosta iskusnih takmičarki. Želim joj puno uspeha i nadam se da će tako nastaviti –zaključio je Andrija Đurišić, selektor reprezentacije Srbije.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: