Obradović otkrio presudni detalj u slavnoj pobedi Partizana u Istanbulu!

Otkrio tajnu posle toliko vremena – Uskoro će Partizan obeležiti veliki jubilej jer je prošlo četvrt veka od kada se Partizan popeo na evropsko postolje kao prvak ovog kontinenta u Istanbulu.

Sjajna trojka Aleksandra Đorđevića donela je crno-belima ukus slave.

Ovog perioda prisetio se i Željko Obradović koji je otkrio i setno govorio o slavnim vremenima.

“Kao igrač Partizana se sećam strašne greške koju smo svi napravili na fajnal-foru u Ganu 1998. godine. Bili smo u istom hotelu sa upravom, porodicama, navijačima, prijateljima… Opšta ludnica! O košarci smo imali malo vremena da razmišljamo. Takvu grešku nismo hteli da ponovimo 1992. Videli ste da se isplatilo“, rekao je Obradović.

On je objasnio i koliko su dragoceni bili saveti Aleksandra Nikolića, tadašnjeg savetnika.

“Apsolutno svaki savet je bio zlata vredan. Bili smo sami u hotelu, odvojili smo igrače od devojaka i prijatelja. Kada to gledam iz sadašnje perspektive, vidim da je to vreme, bez mobilnih telefona i interneta, izuzetno pozitivno uticalo na nas. Sada se igrači jedva odvajaju od mobilnih telefona. Kada ih vidim koliko vremena troše na društvene mreže i ostale stvari, kojima, na sreću, ne robujem, budem ponekad zbunjen. Ukratko, u Istanbulu smo se u aprilu 1992. spasli gužve i osvojili smo titulu“, slikovito je precizirao Obradović.

Svoje prisećanje završio je jednom malo poznatom anegdotom.

“Da li se iko seća da su Španci imali još dve sekunde do kraja meča i poslednji šut Harolda Prislija, koji je završio na tabli. Ja sam gledao tu loptu, kada mi je kum Milenko Savović već bio u zagrljaju. Šta je bilo posle toga… teško da se sećam“, dodao je Obradović.

Izvor i foto Supersport365

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: