Novopazarci istupil iz Prve lige Srbije

Novopazarci su na sednici Upravnog odbora doneli jednoglasnu odluku o istupanju iz takmičenja Prve lige Srbije.

„Ne želimo više da učestvujemo u potpuno neregularnom takmičenju, u kojem se unapred znaju pobednici i u kojem sudije, po direktivama određenih ljudi i klubova, odlučuju ishode mečeva“, navodi se u saopštenju kluba.

Kako se ističe, jučerašnja utakmica u Dobanovcima protiv Budućnosti 1:1, bila je kap koja je prelila čašu.

„Malo je reći da je suđenje na meču u Dobanovcima bilo katastrofalno. Domaćin je bio bolji od naše ekipe, ali smo sigurni da ne bi došli do bodova da nije bilo pomoći sudija, za koje smo dobili informacije od naših prijatelja da dolaze po zadatku i da je utakmica unapred završena. Sa druge strane, sudija Maksimović oglušio se dok se skandiralo ratnom zločincu Ratku Mladiću, verovatno zbog toga što na to niko ne reaguje ni kada mu se skandira na drugim stadiona“, navodi se saopštenju.

Novopazarci poručuju da je sve ovo dovoljan razlog da klub istupi iz daljeg takmicenja, kako ne bi uzalud trošio novac grada jer je očigledno da je ulagati novac u srpski fudbal potpuni promašaj i siguran gubitak.

Na kraju, Upravni odbor ističe nadu da će Skupština kluba, na sledećem zasedanju 8. decembra, podržati ovu odluku i da će klub napustiti takmičenje.

Novi Pazar se posle 15 odigranih kola nalazi na osmom mestu sa 20 osvojenih bodova.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: