Endi Marej opasno preti Novaku Đokoviću. Dok se Srbin odmara posle proslave drugog rođendana sina Stefana, Endi će ove nedelje igrati u Beču, gde će pokušati da osvoji turnir i još više se približi najboljem na svetu.

Škot će igrati u Beču i ukoliko osvoji trofej, osvojiće još 500 bodova. Tako će imati 10.985, a Novak 12.900, a Novakova prednost istopićese na samo 1.915 poena. Kada se zna da je Đoković pre tačno godinu dana (26. oktobra) imao 8.008 bodova više od Mareja – odnos je bio Novakovih 16.785 bodova naspram 8.250 bodova Mareja – jasno je koliko se Srbinova prednost smanjila i koliko je sada on vrlo dostižan na prvom mestu. Endi je u Beču postavljen za prvog nosioca i u prvom kolu će igrati protiv Slovaka Martina Kližana.

Vrlo je verovatno da ćemo konačan obračun za broja jedan gledati na Mastersu u Londonu, jer je Endi prošle godine tamo takmičenje završio posle grupne faze i brani samo 200 bodova, Novak brani titulu i osvojenih 1.300 poena. Sve će biti poznato za manje od mesec dana, tačnije do 20. novembra, kada se okončava završni turnir masters serije.

Ipak, i sam Škot je svestan da je teško dostići Novaka na broju jedan do kraja 2016.

  • Veću šansu da skinem Novaka sa trona imam početkom 2017. Moram da nastavim da igram ovako, da budem konstantan. Nemojte da mislite da Novak neće nastaviti da pobeđuje, naravno da hoće – bio je jasan Endi.

Da podsetimo, Đoković do kraja 2016. brani titule u Parizu i Londonu. On je poslednji meč odigrao pre desetak dana u Šangaju, kada je u polufinalu izgubio od Španca Bautiste. Trenutno se nalazi u Marbelji sa porodicom, gde je proslavio drugi rođendan sina Stefana.

Ali na društvenim mrežama su se pojavile fotografije na kojima se vidi da Novak trenira i u Španiji jer želi što spremnije da dočeka finiš sezone.

Zbog povrede, ali i emocionalnog zasićenja posle osvajanja Rolan Garosa, Đoković nije blistao posle Otvorenog prvenstva Francuske, ali najbolji teniser sveta je hiljadu puta do sada pokazao da je najjači kada je najpotrebnije. Uradiće sve da još jednom dokaže dominaciju. Nema razloga da sumnjamo u njega i pred kraj ove sezone.

Bodovni saldo u oktobru 2015.

Đoković 16.785 bodova

Marej 8.250

razlika 8.008

Bodovni saldo u oktobru 2016.

Đoković 12.900

Marej 10.485

razlika 2.415

*Marej ima priliku da ove sedmice osvoji još 500 bodove u Beču. Ako to ostvari pred masters u Parizu razlika između njih dvojice će biti samo 1.915 poena

(Jelena Medić)

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »