NI STEF KARI NIJE MOGAO DA VERUJE „Zaboravljeni“ as ubacio 60 poena za dve i po četvrtine! /VIDEO/

U burnoj NBA noći, u kojoj je Nikola Jokić propustio i treći meč Denvera zbog povrede zgloba ruke, a Rasel Vestbruk nastavio čudesan niz ostvarivši šesti uzastopni tripl-dabl, jedan momak se ipak izdvojio od ostatka najjače košarkaške lige. Kako i ne bi: na parketu je proveo 29 minuta i ubacio čak 60 poena.

Klej Tompson je uvek bio u senci Stefa Karija u Golden Stejtu. Sjajni drugari, čak i sa bratskim nadimkom kojeg dele, ipak su nekako uvek bili „prvi i onaj drugi“. Kada se u tu priču ovog leta umešao nestvarni Kevin Durant, na Kleja su mnogi zaboravili: ipak je u njegov i Karijev tim stigao jedan od najboljih košgetera na svetu. I to u tim koji je prošle sezone ostvario NBA rekord sa 73 pobede u 82 nastupa u prvom delu sezone, u tim u kome je Kari oborio sve moguće trojkaške rekorde. Na Kleja su, zaista, mnogi zaboravili.

Ali, Klej Tompson nije zaboravio ko je. Nije zaboravio kako je pre dve sezone ubacio 52 poena rivalu. Ili čak 37 poena u jednoj četvrtini. I… Rešio je da ostatak sveta na to podseti u utakmici sa Indijanom.

Golden Stejt koji je u oktobru imao i, za tamošnje standarde, loše košgeterske večeri sa dvocifrenim brojem poena ekipe, polako ali sigurno hvata ritam. U decembru „ratnici“ ne daju ispod 130 poena po nastupu: najpre 127 Hjustonu, pa 138 Feniksu, a minule noći Indijana je nokautirana sa 142:106. Klej Tompson je tome doprineo čudesnom partijom.

U prvoj deonici je šutirao 8/12 i ubacio 17 poena. U drugoj je bio još bolji: dao je 23 poena, pogodivši četiri trojke iz sedam pokušaja i dovevši Stefa Karija do egzaltiranog slavlja, tokom kog se samo smejao, skakao kao dete, odlazio čak i ka svlačionici usred meča, u neverici:

Kada su svi mislili da je „tih 40 sasvim dovoljno“, Tompson je u trećoj četvrtini ubacio još 20. I, negde u završnici te deonice otišao da odmori. Više se nije vraćao u igru, ali… za 29 minuta na parketu – stvarno je dao 60 poena.

Nikada se u istoriji NBA lige, otkako postoji pravilo o ograničenom trajanju ofanzivne akcije, nije desilo da neko da 60 poena za manje od pola sata nastupa. Mogao je Klej da obara rekorde, da ne bude samo „jedan od 66. slučajeva kada se desilo da neko u NBA meču dostigne 60 poena, a 13. takav igrač od 1994.“, ali je, prosto, seo da, nasmejan, odmori.

Posle ovakve noći niko mu nije ni zamerio.

Rekordi su, ionako, za statistiku. Ovakvi šuteri su za pamćenje.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: