Rekordan ugovor u evro košarci – Prema brojnim izvorima, a i prema rečima Jildirima, ugovor Doguš grupe i Fenerbahčea će biti težak 45 miliona evra na tri godine, dakle godišnje 15 miliona evra. To će biti najveći sponzorski ugovor ikad u evropskoj košarci!

Kako prenosi košarkaški portal „Jurohups”, Doguš grupa, ovogodišnji sponzor Evrolige i Darušafake, spremila je pozamašnu svotu novca i za narednu sezonu.

Ali, ovoga puta će, pored Evro lige, Doguš grupa biti sponzor prvaka Evrope, Fenerbahčea. Po navodima „Jurohupsa”, dogovor još nije utanačen, ali je izvestan.

Predsednik šampiona Evrope Aziz Jildirim je govorio na ekonomskom forumu Fenerbahčea, a dotakao se i sponzorskih ugovora vezanih za košarkašku sekciju kluba, uz naglasak da očekuje ugovor od 45 miliona evra na tri sezone!

Spremni smo na trogodišnji ugovor sa Doguš grupom, u principu dogovor postoji, nedostaje još samo potpis. Ovaj ugovor će pokriti polovinu našeg ukupnog budžeta, koji iznosi 30 miliona evra godišnje. Ove godine imali smo prihode od 12 miliona evra, što znači da smo u deficitu 18 miliona.

Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »