Britni Grajner, jedna od najboljih i najdominantnijih košarkašica svih vremena, uhapšena je prošlog meseca u Moskvi zbog posedovanja nedozvoljenih supstanci. Grajnerova je zadržana u carinskom pritvoru na aerodromu „Šeremetjevo“ jer joj je u prtljagu pronađeno kanabisovo ulje.

Američka košarkaška superzvezda doputovala je iz Njujorka kako bi se priključila ekipi Jekaterinburga za koju nastupa, kada joj je rutinskom kontrolom pronađena nedozvoljena supstanca.

Psi su nanjušili neobičan miris za koji se ispostavilo da je kanabisovo ulje koje se nalazi u kertridžima za elektronske cigarete.

„Dok je američka državljanka prolazila kroz kontrolni punkt, policijski pas je signalizirao moguće prisustvo narkotika u prtljagu. Posle pregleda rendgenom službenici su utvrdili prisustvo bočice sa kanabisovim uljem“, navedeno je u saopštenju.

Potom je granična policija saopštila da je zadržana osoba sportistkinja koja koja je igrala u VNBA i osvajila dva olimpijska zlata sa Sjedinjenim Američkim Državama, ne objavljujući ime.

Ruski mediji su otkrili da je u pitanju Britni Grajner, jedna od najboljih američkih košarkašica.

Još nije poznato koje će posledice snositi, ali je sna da bi u najgorem slučaju mogla da dobije 10 godina zatvorske kazne. Ipak, utvrđivanje jasnih okolnosti i supstanci koje je kod sebe imala tek sledi.

„Svesni smo situacije u kojoj se nalazi u Rusiji i u stalnom smo kontaktu s njenim predstavnicima tamo, njenom porodicom, timom, VNBA i NBA. Kako je postupak u toku, nismo u stanju da ga dalje komentarišemo, ali možemo potvrditi da radimo na tome da je vratimo kući, kao i da su nam njeno mentalno i fizičko zdravlje primarna briga“, istakla je Lindsi Kolas, advokatica košarkašice.

VNBA je saopštila da Britni ima potpunu podršku i da je prvi zadatak da bude vraćena u Sjedinjene Države.

Ona se našla u pritvoru kada je počela ruska invazija na Ukrajinu koja sada traje već skoro dve sedmice.

Grajnerova je tokom karijere osvojila sve što se može osvojiti u ženskoj košarci – 2014. godine je sa Finiks merkjurijem trijumfovala u NBA ligi, u Rusiji je sa Jekaterinburgom četiri puta dolazila na krov Evrope, uz duplu krunu, dok sa nacionalnim timom ima po dve zlatne medalje na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima.

Ostavi komentar

Translate »