Najbogatiji fudbaler na svetu je rezerva Lestera

Da li znate da najbogatiji fudbaler na svetu igra u rezervama Lestera?

Za njega verovanto ne znaju ni Ronaldo i Mesi – Na pitanje „ko je najbogatiji fudbaler na svetu?“, prve asocijacije bi vam bile Mesi, Ronaldo, Nejmar, eventualno Tevez i još nekolicina iz grupe najplaćenijih igrača za koje znate.

 

Naravno, njegovo ime vam je apsolutna nepoznanica.

On, pogađate, nema basnoslovan ugovor, ali on u genima ima već nešto što ga čini bogatijim od svih poznatih fudbalskih bogataša, on je nećak Sultana od Bruneja!

Faik je rođen u Los Anđelesu, već neko vreme je u Engleskoj gde se fudbalski razvija, bio je u Sautemptonovoj akademiji, u Arsenalu jednom na probi, sa Čelsijem je bio vezan dvogodišnjim ugovorom, ali je posle godinu dana prihvatio ponudu Lestera koji ga je vezao na tri godine.

Naravno, sve ove selidbe mladi Faik podnosi bez ikakvih poteškoća s obzirom na to da je deo jedne od najbogatijih familija na svetu. Koliko bogata? Pa, na primer, toliko da je svojevremeno njegov otac Džefri za 50. rođendan, kad je Faiku bilo sedam godina, angažovao pop ikonu Majkla Džeksona da mu peva, za „tričavih“ 17 miliona evra.

Faik i dalje čeka na svoj debi za Lester, ali ne žuri, jasno vam je i zašto nema brige u životu.

– Igram fudbal od kada znam za sebe i od najranijeg detinjstva uvek sam uživao da budem napolju i da mi je lopta pod nogama – rekao je ovaj momak u jednom od retkih intervjua za engleske medije.

– Moji roditelji su me u tome uvek podržavali i pomogli da ostvarim svoje snove da postanem fudbaler. Naporno su radili sa mnom i na psihološkom i na fizičkom planu tokom mojih najranijih godina, tako da mogu da kažem da su oni moji idoli.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: