Najava berićetne sezone srpskih strelaca

Najava dobre sezone – Na svetskom kupu osvojena bronza i ostvareno čak osam plasmana u finale. Pejović: Zadovoljan sam rezultatima, takmičari pokazali da vrede

JEDNA bronza i čak osam finala na Svetskom kupu u Minhenu su, kako ističu u Streljačkom savezu Srbije, veoma zadovoljavajući rezultati. Ujedno, oni su i pokazatelj da u nastavku sezone može da se očekuje još više odličja

  • Za naše strelce ovo je prvi svetski kup u godini, a za njih je došao pomalo u nezgodno vreme, na početku sezone MK oružjem, a posle završetka sezone vazdušnim oružjem kod nas. Dobro su se borili i rezultatima sam zadovoljan – kaže sportski direktor reprezentacije Srećko Pejović.

Minhen je bio prilika da se proveri forma i da se vidi gde su naši strelci u odnosu na rivale pred glavno takmičenje ove sezone, Evropsko prvenstvo MK oružjem u Bakuu.

  • Nikad do sada nismo imali osam finala na istom svetskom kupu. Naši takmičari su pokazali da vrede za rezultate neophodne za plasman u osam najboljih, koji su sve zahtevniji. U finalima nismo imali dobru realizaciju, možda smo mogli do još neke medalje. Ali to me ne brine.

Osim finalista, Pejović hvali Draganu Todorović, koja je MK puškom postigla dva lična rekorda. Andrea Arsović dostiže sve bolji nivo rezultata MK oružjem, dok je vazdušnom puškom izjednačila evropski rekord kvalifikacija.

  • Posebno sam zadovoljan učinkom juniora. Lazar Kovačević je na svom prvom SK u karijeri ušao u finale, i to u najmasovnijoj disciplini, u gađanju vazdušnom puškom. Visoke rezultate postigli su i Stevan Jovanović, Milica Babić i Sanja Vukašinović, što u takmičenjima u konkurenciji za plasman, što u gađanjima van konkurencije.

PLASMAN

  1. mesto: D. Grgić (MK pištolj slobodnog izbora)
  2. mesto: D. Mikec (MK pištolj), Stevan Pletikosić (MK puška trostav)
  3. mesto: D. Mikec (vazdušni pištolj)
  4. mesto: Z. Arunović (MK pištolj)
  5. mesto: A. Arsović (vazdušna puška), Lazar Kovačević (vazdušna puška)
  6. mesto: D. Grgić (vazdušni pištolj)

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: